Dieta Alcalină Reglează Aciditatea Stomacului și Ajută la Slăbit

Aceasta este una dintre puţinele diete în care poţi mânca oricât doreşti, fără a adăuga kilograme, ci chiar să slăbeşti. În plus, dieta alcalină nu este folosită, în principal, pentru a pierde în greutate, ci pentru a combate şi preveni unele afecţiuni.

Dieta Alcalină Reglează Aciditatea Stomacului (Image courtesy sxc.hu))

Dieta Alcalină Reglează Aciditatea Stomacului (Image courtesy sxc.hu))

Alimente alcaline

Dieta alcalină presupune consumul preponderent al alimentelor alcaline, într-o proporţie de 75%. Alimentele alcaline, care sunt recomandate în această dietă, sunt:

> Bananele, lamâile, cireşele, fructele citrice, pepenele, merele, caisele, piersicile, necatrinele, mango, strugurii, nucile, fructele de pădure, castenele, pepenele galben, pepenele roşu, fructele oleaginoase

> Varza, vinetele, castraveţii, dovleceii, ciupercile, mazărea, ridichile, usturoiul, salata verde, urzicile, spanacul, ţelina, mărarul, păţrunjelul, florile comestibile, păstârnacul

> Boabele de muştar, ardeiul iute, ghimbirul, cimbrul, busuiocul, dafinul şi bicarbonatul de bucătărie.

După cum se poate observa, un aspect important al dietei alcaline este acela că există o varietate mare de alimente sănătoase pe care le poţi consuma, ceea ce înseamnă că nu te vei plictisi, prea rapid, de ea.

Acestea pot fi combinate şi consumate în orice fel, atât timp cât ele nu sunt prăjite şi sunt mâncate cât mai natural posibil, pentru a nu îşi pierde din proprietăţi.

Alimente acide

Carnea şi, în general, produsele provenite de la animale (în afară de carnea de pui) sunt acide şi trebuiesc consumate cu limită. De asemeni, orezul, căpşunile, roşiile, strugurii, dar şi prunele uscate sunt acide. Dacă este posibil, este recomandat ca pâinea şi orice aliment făinos să fie eliminat din dieta ta, iar toate produsele să fie consumate în starea lor crudă.

Cerealele integrale sunt, de obicei, alimente alcaline, ele fiind recomandate în această dietă. Grâul, ovăzul, secara şi orzul sunt doar câteva dintre cerealele integrale ce pot fi consumate, fără nici o grijă, in această dietă de slăbit. Poţi face, de exemplu, terci de ovăz sau pur şi simplu le poţi mânca alături de o cană de lapte degresat.

Dieta alcalină ajută la slăbit

Această dietă de slăbit combate unele probleme de la nivelul stomacului, deoarece îmbunătăţeşte nivelul de aciditate şi are un efect revigorant asupra corpului. Au fost efectuate câteva studii în Marea Britanie cu privire la dieta alcalină, iar toate au avut acelaşi rezultat: Dieta alcalină este foarte sănătoasă şi are un efect benefic asupra corpului, atât timp cât este respectat aspectul consumului de 75% de alimentele alcaline şi 25% de alimente acide.

De asemenea, este recomandat să consumi minimum 2 litri de apă pe zi, pentru a îţi menţine organismul hidratat şi pentru a elimina elementele acide din corp mult mai uşor. Mai mult, exerciţiile fizice au acelaşi rol în dieta alcalină, acela de a înlătura substanţele acide din corp, într-un mod mult mai uşor. Este recomandat să efectuezi minimum 20 de minute de exerciţii fizice sau, dacă ai vreo condiţie care împiedică acest lucru, poţi ieşi la o plimbare timp de o oră, pentru că mersul are acelaşi efect benefic.

Aşadar, dacă ştii că ai probleme legate de aciditatea din stomac, poti încerca această dietă alcalină, măcar pe o perioadă de o săptămână. După acest timp, vei observa, cu siguranţă, beneficiile şi efectele sănătoase ale ei.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. silvia chiraples

    V-as ruga sa va hotarati .…strugurii intra la alimente acide sau alcaline !!!!

  2. alcalinitatea sau aciditatea unui aliment este data de starea in care intra, general vorbind, stomacul, atunci cand un aliment ajunge in contact cu el. De exemplu, atunci cand o bucata de carne din bolul alimentar ajunge in stomac, ACIDUL clorhidric este secretat de mucoasa stomacala pentru a desface proteina ingurgitata. Astfel, se intra intr-o stare acida. Similar, pentru un aliment “alcalin”. De aceea, numim general alimentele ca fiind alcaline sau acide, in functie de directia pe care o impun balantei acido-bazice. Cind doi acizi se intilnesc devin baze.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.