Cura de Slăbire cu Orez: 4 Diete Eficiente

Regimul de slăbit cu orez este unul din cele mai vechi şi eficiente, conceput de americani. Pe lângă efectele detoxifiante senzaţionale, cura cu orez previne bolile cardiovasculare prin scăderea colesterolului, şi reduce durerile de oase provocate de supraponderabilitate. Aşadar, orezul slăbeşte, să vedem care sunt cele mai bune reţete de slăbit cu orez.

Cura de Slăbire cu Orez: 4 Diete Eficiente

Beneficii şi dezavantaje

Din principiile curei cu orez aflăm că se poate slăbi până la 13 kg pe lună, iar mai apoi, pe măsură ce dieta se stabilizează, se poate slăbi constant câte 3 kg lunar. Albumina conţinută de orez stimulează şi chiar reglează digestia, eliminând excesul de apă şi grăsimile acumulate. Pe durata curei de slăbire nu se consumă alimente prăjite, carne grasă, pâine, dulciuri sau cafea.

Singurul dezavantaj este că orezul scade nivelul calciului din sânge. În prime zile sau săptămâni ale dietei cu orez se poate resimţi o stare de slăbiciune, însă aceasta se datorează purificării ficatului de substanţe nocive.

1. Cura de slăbire cu orez 7 zile

În prima zi a curei se mănâncă orez fiert, de 3 ori pe zi, în orice cantitate şi se bea apă multă.
În a doua zi, la micul dejun se consumă orez cu fructe, în afară de banane şi struguri, sau iaurt degresat cu cereale. La prânz şi la cină se mănâncă orez cu grătar de carne de pui sau vită, sau orez cu legume fierte (cartofi, cereale fierte).
În următoarele 5 zile, la micul dejun se consumă lactate degresate şi cereale, iar la prânz şi cină doar orez fiert şi fructe.

2. Cura cu orez şi mere

Această dietă durează 7-10 zile, şi promite o eliminare de 5 kg lunar. Se fac pauze de câte 7 zile între cure.

La micul dejun se bea cafea fără zahăr, se mănâncă un măr cu orez fiert. Până la prânz se mai poate bea un ceai de soc cu miere sau un iaurt degresat.
La prânz se mănâncă o porţie de 100 g de orez fiert în aburi, fără ulei şi sare, 250 g legume fierte sau pe grătar cu lămâie şi 2 mere.
La cină, se cpnsumă 100 g orez fiert cu lapte, sau cu pui la grătar, o cană de compot şi 2 mere.

3. Dieta cu orez crud – câte un bob pe zi

Cura de slăbire cu orez nefiert durează 2 luni, timp în care se poate slăbi în jur de 14 kg. Nu există un regim special de alimentaţie pe zile. Se recomandă doar evitarea dulciurilor şi a alcoolului. Nu se consumă sare în exces sau pâine multă.

Se înghite un bob de orez cu puţină apă dimineaţa, pe stomacul gol. A doua zi, se înghit 2 boabe, a treia zi 3 boabe şi tot aşa, până în ziua a 30-a. De aici încolo, se scade numărul de boabe de orez înghiţite pe zi, cu câte unul. Astfel, în ziua a 31 se vor lua câte 29 de boabe, în ziua a 32-a câte 28 de boabe, şi tot aşa până la un bob în ziua a 60-a.

Este important ca acest ritual să se repete la aceeaşi oră. Cura se face de 2 ori pe an cel mult. Nu este indicată în caz de boli grave.

cura de slabire cu orez fiert

4. Cura de slăbit cu orez şi usturoi

Această cură durează 30 de zile, şi se face ca în cazul curei cu câte un bob de orez crud pe zi descrisă mai sus, doar că în acest caz se va lua şi câte un căţel de usturoi. În prima zi se ia câte un bob de orez şi un căţel de usturoi, în ziua a doua câte 2 boabe şi 2 căţei de usturoi, şi tot aşa până în ziua a 15-a. Din a 16-a zi, se scad numărul boabelor câte unul pe zi, până se ajunge la un bob în ziua a 30-a. Cura se poate urma câteva luni pe an, timp în care se poate pierde cu până la 17 kg. Acest tratament este bun pentru persoanele supraponderale sau obeze şi hipertensive.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. asta e ptr ce ce stau degeaba toata ziua ,ca nu cred eu ca mai pot si munci

  2. cu orez crud am facut-o, nici un rezultat

  3. poti sa inghiti cate o lingura nu un bob daca mananci sanatos tot nu slabesti reusesti doar sa fi doar un constipat in plus ha ha haaaaa, cred ca cea mai eficienta cura este sa mananci cumpatat…

  4. hai ca asta e tare minciunica.

  5. salut >>>fetele a slabit cineva cu orez fie fiert fie crud, am nevoie sa slabesc cu 15 kg.. cine cunoaste ceva ajutati ma, va rog mult

    • Da am făcut eu 2 luni și am slăbit 15 kg după am făcut pauză o luna și am făcut din nou o perioada de 8 luni de zile în total.Am slăbit 34 de kg ,a fost super m-am simțit foarte bine, dar după am renunțat și în 5 anii cca am revenit din nou la 100 kg cca. Nu te constipi absolut de loc și elimini atâta grăsime din tine de nu îți vine să crezi.La un timp nu mai ai senzație de foame și te obișnuiești ultima masa sa fie în jur de ora 16.Rezultatul este garantat doar dacă nu mănânci nimic 2 ore după ce ai luat orezul.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]