Detoxifiere Cu Pătrunjel

Există foarte multe alimente, în ziua de azi, care ne atrag, dar care, totuşi, sunt extrem de toxice pentru organism, punându-ne în pericol viaţa. Alimentele precum cele de la fast-food şi, în general, cele prăjite, sporesc numarul de depozite de grăsimi şi măresc nivelul colesterolului din organism. Aşadar, această detoxifiere cu pătrunjel are rolul de a aduce corpul la un nivel de sănătate optim, prin accelerarea metabolismului şi eliminarea toxinelor nedorite din corp.

Detoxifiere Cu Pătrunjel

Detoxifiere Cu Pătrunjel

Dieta cu pătrunjel

Deşi corpul uman are propriile metode de a elimina toxinele, prin intermediul ficatului, acesta nu reuşeşte, la un moment dat, să le elimine pe toate într-un mod eficient, astfel fiind nevoie de o detoxifiere. Recomandarea noastră se îndreaptă spre detoxifierea cu pătrunjel. Pe langă această proprietate, dieta cu pătrunjel reduce şansa de apariţie a anemiei, are efecte regenerative asupra corpului şi, mai mult, poţi să şi slăbeşti un număr mic de kilograme într-un timp foarte scurt. Totuşi, pătrunjelul nu poate fi achiziţionat pe toată perioada anului, ceea ce înseamnă ca acestă detoxifiere poate fi urmată doar într-o anumită perioadă.

Pătrunjelul mai este folosit şi ca un remediu pentru anumite condiţii şi tulburări. Acesta creşte activitatea sistemului imunitar, tonicitatea sistemului nervos, reglează ciclul menstrual, neutralizează, într-o oarecare măsură, efectele fumatului şi creşte rezistenţa la infecţii.

Un aspect interesant al acestei detoxifieri este faptul că aceasta nu necesită înlocuirea sau eliminarea altor alimente, în afară de cele toxice, din dieta ta. Alimentele toxice pentru organism sunt: condimentele, carnea de porc, de oaie, frişca, cremele şi alimentele prăjite. De asemeni, ar trebui ca, dacă este posibil, consumul de alcool şi fumatul să fie limitat, dacă nu eliminat din stilul de viaţă. Doar eliminarea acestor vicii măreşte speranţa de viaţă cu aproximativ 10 ani.

Pătrunjelul poate fi consumat, în această dietă, sub forma de salată, de suc sau prin consumul extractelor de pătrunjel. Salata poate fi făcută dintr-o legătură de pătrunjel şi peşte mărunţit. Totodată, după gust, poate fi adăugat ulei de măsline, zeamă de lămâie, căţei de usturoi, susan şi seminţe de dovleac, iar efectul revigorant al acesteia se va resimţi imediat. În plus, salata de pătrunjel este un tonic hepatic foarte bun, recomandat de majoritatea doctorilor ca remediu naturist.

Cum se prepară sucul de pătrunjel

Sucul de pătrunjel poate fi făcut din două legături de pătrunjel, dar şi fructe şi legume proaspete, pentru a îi îmbunătăţi gustul. Această băutură poate fi consumată dimineaţa, în locul micului dejun, deoarece conţine multe vitamine, necesare pentru ca organismul să fie energic pe perioada unei zile. Cu toate acestea, este recomandat să consumaţi doar 250 de ml în fiecare dimineaţă din această băutură.

Durerile de dinţi, atunci când smalţul este sensibil, pot fi înlaturate sau măcar ameliorate cu ajutorul extractelor de pătrunjel. Mai mult decât atât, extractele de pătrunjel (tincturile de pătrunjel) se folosesc şi pentru combaterea afecţiunilor cauzate de hipertensiunea arterială, afecţiuni de la nivelul urechilor, şi multe altele.

Cu toate acestea, din cauza raportului caloric mic, dieta cu pătrunjel este interzisă pentru femeile însărcinate, acestea putând să îşi pună în pericol viaţa lor şi a copilului dacă o urmează. Pentru restul persoanelor, această detoxifiere este cât se poate de sănătoasă pentru corp.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.