Cura cu LĂMÂIE și MIERE pentru adulții supraponderali și copiii anemici

Câteva picături de zeamă de lămâie adăugate în paharul cu apă de dimineață ne pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate, în special pentru hidratarea, detoxifierea și alcalinizarea corpului, dar și pentru scăderea grăsimilor din sânge și a greutății corporale.

Cura cu Lămâie

Cura cu Lămâie

Studii

Un studiu realizat în anul 2008 la Universitatea Sugiyama Jogakuen din Japonia a demonstrat că polifenolii din lămâie ajută la pierderea în greutate, la scăderea colesterolului și trigliceridelor. Suplimentarea cu polifenoli din lămâie a scăzut semnificativ grăsimea viscerală și inghinală.

Un alt studiu, publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție a arătat de asemenea că pectina (fibrele) din coaja lămâilor reduce senzația de foame pentru cel puțin 4 ore. Pectina se găsește de asemenea în cantități mari și în mere.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona sugerează că persoanele care consumă multe fructe și legume bogate în Vitamina C, au tendința de a digera alimentele și de a slăbi mult mai ușor.

Conform unui studiu realizat de Departamentul de Pediatrie și Sănătatea Copilului din Nigeria, consumul regulat de suc de lime (lămâie verde) poate avea o relevanță terapeutică și nutrițională importantă pentru copii cu siclemie (anemie cu celule în seceră – o boală în care pacientul nu are suficiente celule roșii sănătoase în sânge).

Cura cu lămâie și miere – rețetă

Sucul de lămâie îmbunătățește funcțiile detoxifiante și digestive. Atunci când organismul este încărcat cu toxine, el nu poate digera și absorbi alimentele în mod corespunzător, și astfel devine inflamat. În această stare de stres, corpul nu mai poate arde grăsimile eficient.

Ingrediente

• ½ kg de lămâi
• miere de albine

Preparare

Pentru această rețetă, se folosește un borcan de 800 de grame. Se stoarce sucul lămâilor în borcan, și se adaugă miere până când acesta se umple. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. Se închide cu capacul, și se lasă 24 de ore la macerat.

Administrare

Se ia câte 1 lingură de preparat, de 3 ori pe zi: 1 lingură dimineața, 1 lingură la prânz, și 1 lingură seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

Acest remediu este bun și pentru copiii anemici sau lipsiți de forță, deoarece ajută la reglarea greutății corporale. Copiii vor lua câte 3 lingurițe pe zi, conform aceleași scheme de mai sus.

Cura se face 45 de zile, timp în care se ține și un regim alimentar cât mai sănătos (fără grăsimi, prăjeli, produse din făină albă sau zahăr alb, alimente procesate sau zahăr). După o pauză de 1-2 săptămâni se poate relua.

Dietele bazate strict pe consumul de lămâie și nimic altceva sunt periculoase și nu sunt recomandate de medici.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754/
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23356250

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.