Care Sunt Cele Mai Bune Ore Pentru Mese Pentru A Slăbi

Femeile care țin la siluetă sau care vor să scape de câteva kilograme în plus sunt mereu în căutarea unor diete de slăbire eficiente, sau a unui ingredient magic care le poate ajuta să intre în formă. Însă potrivit unor studii recente, cheia succesului constă în a ști la ce oră să iei micul-dejun, prânzul și ultima masă a zilei.

La ce oră trebuie să servim micul dejun, prânzul și cina

Care Sunt Cele Mai Bune Ore Pentru Mese Pentru A Slăbi

Care Sunt Cele Mai Bune Ore Pentru Mese Pentru A Slăbi

Pentru persoanele care vor să slăbească, timpul favorabil pentru mese este după cum urmează:

• micul-dejun: 7:10

• masa de prânz: 12:30

• cină: 18:15

Nutriționiștii spun că mesele sau gustările de după ora 19:00 pot fi un dezastru pentru cei care urmează o cură de slăbire, din cauză că în timpul serii suntem mai puțin activi seara, și astfel caloriile rămân nearse, transformându-se ulterior în depuneri de grăsime.

Aceste concluzii au fost luate în urma unui studiu realizat cu scopul de a identifica cele mai bune ore pentru a mânca, în vederea maximizării pierderii în greutate. Cercetătorii au descoperit că nu atât cantitatea sau felul mâncării îngrașă, ci timpul la care luăm masa sau gustările de peste zi.

Nu trebuie să sărim peste nici o masă a zilei

Rezultatele studiului au arătat că micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei pentru cei care țin dietă și vor să vadă rezultate. Cei care se abțin de la micul-dejun sau de la masa de prânz sfârșesc prin a se deda la mese mult mai copioase mai târziu în zi, lucru care duce la creșterea bruscă a zahărului din sânge.

Studiile au arătat de asemenea că cei care sar peste una din cele 3 mese obligatorii ale zilei au mai multe probleme în a slăbi decât cei care mănâncă de 3 ori pe zi.

Obiceiul prost de a mânca seara

Consumul de alimente aproape de ora de culcare crește nivelul zahărului din sânge și insulina și perturbă somnul de noapte. Ultima masă ar trebui să fie mai ușoară și să aibă loc cu cel puțin 3 ore înainte de culcare.

Cei mai mulți nutriționiști spun că unul din secretele reușitei este să nu se depășească aportul de calorii la masa de prânz și la cină. Pentru gustări, se recomandă alimente scăzute în grăsimi, dar bogate în fibre, pentru a crește senzația de sațietate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.