Vrei să slăbești? Consumă alimente hipersățioase și hipogustoase!

Dacă ai grăsime viscerală și vrei să slăbești, începe de la câteva schimbări simple în dietă, care te vor ajuta să ajungi la un stil alimentar sănătos și sustenabil. 

Autorul Max Lugavere îți propune să prioritizezi anumite alimente, care îți vor da mai multă sațietate și te vor ajuta să mănânci mai puțin.

Vrei sa slabesti - muta accentul de pe calorii pe proteine

Vrei sa slabesti – muta accentul de pe calorii pe proteine: Max Lugavere

Acesta este de părere că reducerea bruscă a cantității de mâncare nu va fi în favoarea ta. Mai ales dacă ai deja o dietă bazată pe alimente care îngrașă.

Elimină alimentele obezogene

Alimentele care te fac să iei în greutate sunt cele bogate în zahăr și carbohidrați. Acestea au fost denumite „obezogene”.

Ele sunt de regulă foarte plăcute la gust, dar nu satură. Max le numește alimente „hipergustoase și hiposățioase”.

Nu îți va fi de niciun folos să mănânci mai puțin din aceste produse dăunătoare siluetei și sănătății.

Decât să te axezi pe reducerea caloriilor și atât, mai bine îți propui să faci o schimbare. Trebuie să înlocuiești acele produse obezogene cu alimente naturale, hrănitoare.

Cu cât mai puțin procesate sunt alimentele pe care le consumi, cu atât mai bine. 

Axează-ți dieta pe alimente bogate în proteine 

Cele mai bune alegeri sunt alimentele bogate în proteine. Mută accentul de pe calorii pe proteine și îți vei duce dieta la un nivel superior.

„Dacă te lupți cu un exces de grăsime abdominală, trebuie să acorzi prioritate proteinelor, alimentelor integrale și acelor alimente pe care le aduci acasă și le gătești singur”.

Corpul arde circa 5-10% din caloriile care provin din carbohidrații și grăsimile pe care le consumi.

Citește și – Vreți să slăbiți? Nu vă mai uitați la calorii, ci la indicele glicemic al alimentelor – dr. Ghe. Cerin

Pentru a descompune proteinele, corpul folosește de 6 ori mai multă energie. Când mănânci alimente bogate în proteine, organismul arde 30% din calorii.

Proteinele – cele mai sățioase dintre micronutrienți

„Nimeni nu din cei care vor să slăbească nu este dispus să se confrunte cu senzația de foame în cursul zilei”.

Așadar, trebuie să îți procuri alimente care sunt hiper-sățioase și hipo-gustoase. Termenul „hipo-gustos” se referă la alimente care nu te predispun la supra-consum.

Acestea sunt alimentele bogate în proteine. Pot fi și ele gustoase, dar nu adictive. Consumă mai multe ouă, carne, pește, brânzeturi, leguminoase.

Nu doar proteinele oferă sațietate, ci și fibrele. Acestea absorb apa, întind stomacul și opresc grelina (hormonul foamei).

Citește și – Fuego: Eu am slăbit pentru că am renunțat la făinoase

Cele mai bune surse de fibre sunt legumele, verdețurile închise la culoare, legumele crucifere, avocado, fructele și rădăcinoasele. Legumele nu conțin doar fibre, ci și multă apă, care ajută la hidratarea corpului.

Stai departe de alimentele care te fac dependent de gustul lor

Produsele obezogene sunt mai plăcute la gust decât alimentele naturale. Ele au fost create pentru a stimula continuu dorința de a le mânca.

Produsele ambalate conțin potențatori de gust, arome și îndulcitori care dau dependență. Te îmbie să mănânci tot mai mult și să vrei tot mai mult.

Citește și – Metabolism lent? Nu, alta e cauza pentru care nu slăbești

Astfel de produse trebuie să dispară din dieta celor care vor să slăbească deoarece sunt insațiabile. Te fac să devii lacom și robit plăcerii de a le consuma.

Sursă articol: Max Lugavere, Why you can’t lose weight & how to start burning your belly fat: https://www.youtube.com/watch?v=MhaAHX3Dq5k&ab_channel=MaxLugavere

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.