Dieta MILITARĂ – slăbești 4,5 kg într-o săptămână (ce trebuie să mănânci)

Dieta militară face parte din acele cure de slăbire populare care promit o slăbire rapidă. Susținătorii ei pretind că o persoană poate pierde până la 4.5 kg doar într-o săptămână.

Nu există o carte sau un supliment pe care trebuie să le achiziționezi pentru a ține această cură de slăbire. În acest articol afli tot ce trebuie să știi despre dieta militară.

Dieta militara: newslinq.com

Ce este dieta militară?

Dieta militară mai este cunoscută și sub numele de „dieta de 3 zile”, „dieta marină” sau „dieta cu înghețată”.

Se spune că dieta ar fi fost concepută de nutriționiști din cadrul armatei militare, cu scopul de a-i ajuta pe militari să dobândească rapid o formă corporală cât mai bună.

Acesta este însă doar un zvon. În realitate, dieta militară nu are nimic în comun cu cadrele militare sau cu vreo instituție guvernamentală asociată.

Cât durează dieta militară și în ce constă?

Dieta militară este împărțită în 2 faze și durează câte o săptămână.

Prima fază înseamnă 3 zile în care se servesc 3 mese pe zi, sărace în calorii. A doua fază înseamnă 4 zile de pauză, în care dieta se prelungește oarecum, prin faptul că se încurajează consumul de mâncăruri sănătoase, sărace în calorii.

Între mese nu se mănâncă nimic. Aportul total de calorii este extrem de redus la 1.100-1.400 de calorii pe zi.

Ciclul săptămânal de 3 zile dietă/4 zile pauză se repetă de mai multe ori, până când se atinge greutatea dorită.

Plan de mese în dieta militară

Iată ce poți mânca în cele 3 zile de dietă:

Ziua 1 – 1.400 de calorii

• Mic-dejun: 1 felie de toast (pâine prăjită) cu 2 linguri de unt de arahide, ½ grepfrut și opțional 1 ceașcă de cafea sau ceai.

• Prânz: 1 felie de toast, 120 g de ton și opțional 1 ceașcă de cafea sau ceai.

• Cină: 85 g de carne gătită cu 125 g de fasole verde gătită, 1 măr mic, ½ banană și 72 g de înghețată de vanilie.

Ziua 2 – 1.200 calorii

• Mic-dejun: 1 felie de toast, 1 ou fiert tare, ½ banană și 1 ceașcă de cafea sau ceai opțional.

• Prânz: 1 ou fiert tare, 162 g de brânză de vaci, 5 crackers sărați, opțional 1 ceașcă de cafea sau ceai.

• Cină: 2 hot-dogs fără chiflă, 25 g de morcovi, 36 g de broccoli, ½ banană și 36 g de înghețată de vanilie.

Ziua 3 – 1.100 calorii

• Mic-dejun: 1 felie de 32 g de brânză Cheddar, 5 biscuiți sărați, 1 măr mic, plus 1 ceașcă de cafea sau ceai opțional.

• Prânz: 1 felie de toast, 1 ou (gătit după preferință) și opțional 1 ceașcă de cafea sau ceai.

• Cină: 120 g de ton, ½ banană, 72 g de înghețată de vanilie.

Cafeaua și ceaiurile nu trebuie să fie îndulcite, ca să nu adauge un plus de calorii nedorit. Susținătorii dietei militare recomandă apă caldă cu lămâie. Fără sucuri și alte băuturi îndulcite.

Citește și 7 MIJLOACE prin care poți pierde mai multă GRĂSIME ABDOMINALĂ

Dacă aveți anumite restricții alimentare, puteți înlocui unele alimente din dietă cu alimente care au un conținut egal de calorii.

De exemplu, persoanele cu alergie la arahide pot înlocui untul de arahide cu unt de migdale sau de alte nuci. De asemenea, persoanele vegetariene pot înlocui tonul cu migdale.

În cele 4 zile de pauză nu există restricții drastice. Se poate consuma orice fel de aliment, însă aportul total de calorii nu trebuie să depășească 1.500 de calorii pe zi. Se pot consuma gustări.

Cât de eficientă/sănătoasă este dieta militară?

La fel ca în cazul altor diete rapide de slăbit, dieta militară nu a fost studiată științific. Este însă considerată sigură, deoarece durează doar 3 zile.

NU este indicat să urmați această cură de slăbire câteva luni la rând, deoarece puteți ajunge să suferiți anumite deficiențe nutriționale (dacă în zilele de pauză nu consumați suficiente legume și fructe).

Consumul de produse de tip fast-food precum hot-dogs, crackers sărați (Salatini) și înghețată în fiecare săptămână poate provoca tulburări metabolice. Aceste produse nu trebuie consumate săptămână de săptămână.

Cât privește eficiența sa, din cauza reducerii drastice a caloriilor zilnice, se poate slăbi destul de mult într-o săptămână. Însă pentru că este o cură de scurtă durată, nu poate ajuta la o pierdere în greutate susținută. Dieta militară nu promovează schimbarea sau îmbunătățirea obiceiurilor alimentare.

Citește și Restricția CALORICĂ poate duce la slăbirea OASELOR – atenție la curele de slăbire drastice!

Dietele prin care se slăbește rapid nu ajută la eliminarea grăsimii ci doar a apei din corp. Pe măsură o persoană consumă mai puține calorii și mai puțini carbohidrați, scad rezervele de glicogen și implicit cantitatea de apă din corp.

Cântarul poate arăta că ați slăbit câteva kilograme, însă acea greutate pierdută se va pune la loc când vă veți întoarce la dieta obișnuită.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:

[wcepe_products ids= ‘11103, 10766, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Joe Leech, The Military Diet: A Beginner’s Guide (with a meal plan), Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/the-military-diet-101

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.