Femeile care merg 1 oră pe jos săptămânal pot pierde 1,5% din grăsimea corporală și 2,8 cm din talie în 3 luni

Mersul pe jos are numeroase beneficii pentru organism, inclusiv scăderea în greutate. Este de altfel unul din cele mai simple, ieftine și accesibile tipuri de exerciții fizice, pe care îl poate face orice persoană.

Medicii sunt de acord că lipsa de mișcare fizică este una din cauzele potențiale ale apariției multor afecțiuni care ar putea fi prevenite, precum boli de inimă sau obezitate.

Mersul pe jos ajuta la arderea grasimii corporale

De pildă, un studiu publicat în Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry a arătat că mersul pe jos are efecte pozitive în ceea ce privește arderea grăsimii corporale și reducerea circumferinței taliei la femeile obeze.

Participantele au mers între 50-70 de minute, 3 zile pe săptămână, timp de 12 luni. La finalul studiului, cercetătorii au descoperit că femeile au pierdut în medie 1,5% din grăsimea corporală și 2,8 cm în talie.

Pentru a intensifica și mai mult procesul de ardere a grăsimilor, experții ne oferă câteva sfaturi importante legate de mersul pe jos:

1. Prindeți ritmul

La fel ca în cazul altor tipuri de mișcare fizică – înot, alergare, exerciții aerobice, mersul pe jos este important pentru scăderea în greutate. O persoană arde mai multe calorii dacă merge la un pas mai vioi, comparativ cu mersul încet.

Un studiu publicat în jurnalul Medicine & Science in Sports and Exercise a arătat că accelerarea mersului pe jos până la alergare a determinat arderea unui număr mai mare de calorii. Rezultatele au arătat de asemenea că grupul de alergători au cântărit mai puțin decât cei care au mers pe jos, sugerând că viteza afectează direct numărul de calorii arse.

Nu este nevoie să alergați, ci doar să măriți viteza pașilor. Mersul vioi este o strategie bună de ardere a unei cantități mai mari de calorii.

2. Purtați o greutate în plus

Persoanele cu o greutate mai mare ard mai multe calorii, deoarece corpul lor necesită mai multă energie pentru a desfășura aceleași sarcini ca și persoanele cu o greutate mai mică.

Pentru a crește eficiența mersului pe jos, puteți căra o greutate suplimentară. Un studiu a arătat că persoanele care au mers 4 kilometri pe oră pe o suprafață plată în timp ce purtau o vestă care cântărea 15% din greutatea lor corporală au ars cu 12% mai multe calorii decât persoanele fără vestă de greutate.

Nu este indicat să purtați greutăți în mâini sau pe picioare, deoarece aceste practici pot duce la leziuni musculare.

3. Alegeți trasee ascendente

Pentru a crește numărul de calorii arse, se pot alege trasee ascendente, precum dealuri, scări, pante, de 2-3 ori pe săptămână.

4. Atenție la postură

Când mergeți pe jos, trebuie să țineți capul sus și să aveți privirea înainte. Acest lucru crește viteza și prelungește pașii. În timp ce mergeți, încordați-vă mușchii abdomenului și fesele. Puteți face acest lucru pe tot parcursul traseului sau doar periodic.

5. Incorporați intervale de ritm crescut

Mergeți mai întâi 5-10 minute pentru a vă încălzi. Creșteți apoi ritmul și mențineți-l timp de 10-15 secunde înainte de a vă întoarce la ritmul normal cu care ați început. Repetați această tehnică pe tot parcursul mersului pe jos sau oricât de mult puteți.

6. Faceți 3 plimbări scurte pe zi

Deși plimbările lungi sunt bune, cele scurte, frecvente, pot oferi de asemene beneficii. Unele persoane consideră că este mai ușor să facă plimbări scurte dar mai dese pe parcursul zilei decât mai lungi, doar o dată pe zi.

Experții au observat că și mersul după fiecare masă are beneficii. Un studiu pe persoane inactive, cu vârsta de peste 60 de ani, care au mers timp de 15 minute, de 3 ori pe zi, după mese, au avut un control al zahărului din sânge mai bun decât dacă atunci când au mers pe jos o dată pe zi timp de 45 de minute.

7. Creșteți durata mersului pe jos de la o zi la alta

Antrenorii de fitness recomandă 10.000 de pași pe zi, însă un studiu din 2016 a arătat că 10.000 de pași pe zi sunt suficienți (echivalentul a 4 km.).

Cei care vor să slăbească, trebuie să păstreze un program de 10.000 de pași pe zi. Cu cât acest număr crește, cu atât efectele sunt mai mari. În acest sens, puteți include mai multă mișcare fizică zilnică urcând scările în loc să luați liftul, parcând mai departe de casă, de magazine, de serviciu, de școală, făcând plimbări în timpul pauzei de la serviciu sau de la școală etc.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Jenna Fletcher, Daniel Bubnis, What to know about walking for weight loss, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/325809.php

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.