SPANACUL crește SAȚIETATEA, reduce FOAMEA și dorința de a mânca între mese

La multitudinea de beneficii ale spanacului se adaugă și diminuarea apetitului, reducerea poftelor alimentare între mese.

Spanacul întârzie golirea stomacului, reduce nivelurile de grelină – „hormonul foamei”, și totodată crește hormonii asociați cu sațietatea, precum glucagon.

Spanacul Reduce Foamea

Cercetările realizate pe clorofilă au arătat că spanacul poate regla senzația de foame și sațietate, precum și nivelurile de zahăr din sânge. Datorită acestor procese, consumul de spanac ar putea reduce riscul de obezitate și diabet de tip 2.

Charlotte Erlanson-Albertsson, profesor la Universitatea Lund din Suedia a descoperit că spanacul conține un compus numit tilakoid care împiedică eliberarea în creier a unor hormoni-cheie asociați cu foamea.

Un grup de 15 persoane care au primit acest compus în fiecare dimineață au raportat că au rezistat mai ușor la tentația de a mânca între meseComparativ cu placebo, tilakoidele au redus semnificativ senzația de foame cu 21%, au crescut sațietatea cu 14%, au diminuat dorința de a consuma gustări și dulciuri în timpul zilei cu 36%.

Mai precis, acești compuși au redus dorința de a consuma alimente sărate cu 30%, de dulciuri cu 38% și de dulciuri și grăsimi cu 36%.

Cercetătorii au concluzionat că tilakoidele pot fi folosite ca supliment alimentar pentru a reduce senzația reală (homeostatică) de foame și cea de plăcere (hedonică) asociată cu supraalimentarea și obezitatea.

Consumul de verdețuri, nuci și spanac ar putea ameliora inclusiv simptomele bolilor de ficat cauzate de obezitate, datorită conținutului de vitamina E.

__________________________________________________________________________________________________

Pentru a elibera tilakoidele din celulele plantei, spanacul trebuie zdrobit și filtrat (trecut printr-o centrifugă). Organismul nostru nu poate descompune acești compuși direct din spanacul întreg.

Așadar, cel mai bun mod de consum a spanacului pentru suprimarea apetitului și inducerea sațietății este sucul.

__________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. News.com.au, Spinach extract could help prevent obesity: http://www.news.com.au/lifestyle/food/spinach-extract-could-help-prevent-obesity/news-story/4b5ff7382edb4db14ae8c10e54493cdc

2. Stenblom EL, Egecioglu E, Landin-Olsson M, Erlanson-Albertsson C, Consumption of thylakoid-rich spinach extract reduces hunger, increases satiety and reduces cravings for palatable food in overweight women, Appetite. 2015 Aug: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25895695

3. Daily Mail, Eating nuts and spinach could reduce the symptoms of fatty liver disease caused by obesity: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2313043/Eating-nuts-spinach-reduce-symptoms-fatty-liver-disease-caused-obesity.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]