Rugăciune pentru cei stăpâniți de patima alcoolului, drogurilor, jocurilor de noroc sau a altor vicii

Înmulțindu-se necazurile și ispitele lumii, tot mai multe persoane cad astăzi pradă viciilor și dependenței de substanțe care îi fac nesimțitori la suferința lor, și la lipsurile și responsabilitățile vieții.

Semnificații

Nu este o rușine să recunoaștem că avem prieteni sau chiar rude care sunt stăpâniți de patima alcoolului, a drogurilor, a jocurilor de noroc sau a altor vicii din care nu pot ieși.

rugaciune

Este foarte important să-i ajutăm pe acești oameni nejudecându-i și rugându-ne pentru ei cu zdrobire de inimă. Rugăciunea noastră poate ajuta foarte mult o persoană aflată în mrejele viciilor trupești, care nu se poate elibera singură, și cu atât mai mult nu se poate ruga pentru sine.

Am găsit o rugăciune foarte frumoasă, profundă și lucrătoare către Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, pe care o putem citi pentru izbăvirea celor aflați în astfel de neputințe cumplite.

În ultimii ani, au apărut foarte multe cărți cu minuni ale Sfântului Efrem cel Nou săvârșite cu cei cuprinși de boli sufletești, precum depresie, întristare sau dependențe.

Una din acestea este cartea „Sfântul Efrem cel Nou – Tămăduitorul celor cuprinși de patima drogurilor ori a beției. Mărturii și rugăciuni de folos”, apărută la Editura Sophia, în anul 2015.

Sfântul Efrem cel Nou

Sfântul Efrem cel Nou

Rugăciune pentru cei stăpâniți de diferite dependențe 

Sfinte Părinte Efrem, venim acum înaintea ta, știind că tu ai primit de la Domnul darul de a-i tămădui pe cei cuprinși de lanțurile cele amarnice ale dependențelor. Tu știi nemăsurat mai bine decât noi că toți cei care sunt legați prin patimi lucrează ei înșiși propria moarte sufletească și trupească.

Suntem cu totul neputincioși în a mai face ceva pentru unii ca aceștia, căci toate cele pe care deja le-am încercat, au rămas aproape fără de roadă. Fiind apropiați nouă, am încercat în fel și chip a-i ajuta, însă toată truda și strădania noastră este parcă fără de nici un rost.

De aceea, ne putem toată nădejdea în tine, știindu-te alesul lui Dumnezeu, și te rugăm din adâncul sufletului: săvârșește tu ceea ce omul pământesc nu poate săvârși, și adu nădejdea și în viețile celor care s-au oropsit pe ei înșiși prin relele obiceiuri.

Miluiește-i, căci patima ce i-a cuprins mistuie sufletul lor cu focul cel întunecat al păcatului și al morții. Preschimbă și înnoiește sufletele lor, dăruiește-le liniște și statornicie, păzește-i și ferește-i de relele întâlniri și obiceiuri, adu lumina și pacea Evangheliei și a rugăciunii în viețile lor.

Sfinte Părinte Efrem, primește suspinul nostru pentru toți aceștia, ca și ei să te dobândească pe tine statornic mijlocitor și ocrotitor în toate zilele, și astfel să apuce pe calea cea bună ce duce spre Împărăția cea veșnică a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. ce rugaciune?,ce patima?….se numeste prostie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.