Cea mai puternică RUGĂCIUNE pentru MÂNTUIREA sufletului

Această rugăciune este deosebit de valoroasă pentru creștini, deoarece ne arată ce trebuie să facem pentru a ne mântui. Cu toții am fost chemați la mântuire, cu toții am primit posibilitatea de a ne face fii și moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu, odată cu ieșirea noastră din cristelnița Botezului.

Găsim aici enumerate păcatele cele mai mari, precum și virtuțile care se opun lor, și pe care trebuie să ne străduim a le dobândi în această viață. Putem lesne vedea că virtuțile nu sunt altceva decât însușirile lui Dumnezeu: dragostea necondiționată, dusă până la jertfă, îndelunga răbdare, pacea, milostivirea și bunătatea, blândețea, smerenia, grija pentru toți și toate.

rugăciune puternică

Pe acestea toate le putem dobândi doar cu ajutorul lui Dumnezeu, căci noi înșine nu avem capacitatea de a iubi dezinteresat, de a ne jertfi pentru aproapele nostru, sau de a avea bunătate într-o lume a intereselor și a indiferenței.

Cea mai mare virtute, din care izvorăsc și cu care se înrudesc celelalte, este smerenia, sau smerita cugetare. Mântuitorul s-a referit la această virtute atunci când i-a fericit pe cei „săraci cu duhul, că acelora este Împărăția Cerurilor”.

A fi smerit înseamnă a-ți vedea propriile greșeli, neputințe și păcate, a nu te înălța cu mintea deasupra celorlalți, a nu te considera mai bun decât alții, a nu dori întâietăți, a te bucura de succesul altora, a dori cele mai bune pentru cei din jur, a te mulțumi cu orice, a fi supus voii lui Dumnezeu, a avea răbdare și îngăduință față de toți.

Rugăciune de mântuire către Dumnezeu

Această rugăciune ne poate ajuta mult în înțelegerea și sporirea noastră duhovnicească, dacă o vom citi cu luare aminte, cu credință și dorința de a primi ajutorul lui Dumnezeu.

Doamne, Te rog cu umilință, luminează-mi mintea, oțelește-mi voia, curățește-mi trupul și-mi sfințește sufletul. Dumnezeule preabun, ajută-mă să mă curățesc de greșelile trecute, să biruiesc ispitele viitoare și să lucrez cuvintele virtuții.

Umple inima mea de dragoste pentru bunătatea Ta, de ură pentru greșelile mele, de râvnă pentru binele aproapelui și de defăimare pentru deșertăciunile lumii.

Fă-mă să fiu supus mai-marilor mei, și cu dragoste către cei mici, credincios prietenilor și iertător vrăjmașilor mei.

Vino Atotputernice întru ajutorul meu, ca să biruiesc cele șapte păcate de căpetenie, care sunt pricina tuturor păcatelor. Să biruiesc adică: mândria – prin smerenie creștinească, iubirea de argint – prin milostenie, invidia – prin dragoste și bucurie pentru aproapele, desfrânarea – prin înfrânare și curăție, lăcomia – prin cumpătate, mânia – prin răbdare, lenea – prin bărbăție creștinească.

Asemenea să biruiesc și toate celelalte păcate și patimi ce izvorăsc din acestea. Și-mi dă virtuțile creștinești: credința, nădejdea și dragostea.

Dumnezeul meu, fă-mă înțelept întru lucrările mele, curajos în primejdii, răbdător în nenorociri și smerit și propășire. Nu mă lăsa să uit vreodată a fi cu luare-aminte la rugăciuni și în biserică, cumpătat la masă, repede la împlinirea îndatoririlor, și statornic în hotărâri.

Doamne, insuflă-mi grijă să am totdeauna conștiința dreaptă, înfățișare cuviincioasă, vorbire folositoare și purtare în bună rânduială.

Dă-mi harul Tău, ca să mă deprind a-mi stăpâni totdeauna patimile, a mă învrednici de darurile Tale, a păzi legea ta și a merita mântuirea. Dumnezeul meu, fă să cunosc cât de mici sunt bunătățile pământești, și cât de mari sunt cele cerești, cât de scurt este timpul acestei vieți, și cât de nemărginită este veșnicia.

Ajută-mă să fiu întotdeauna gata de moarte, și să nu mă cutremur de judecata Ta, să scap de chinurile cele veșnice, și să dobândesc raiul prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. Cea mai frumoasa rugăciune si mai cuprinzătoare pe care am citit-o vreodată! Amin

  2. Doamne ajuta.Frumoasa rugaciune,rugati-va,dragi cititori,aveti nevoie.

  3. Cea mai puternica rugaciune este cea facuta din suflet si cu credinta

  4. Va multumim pentru frumoasele rugaciuni ! Dumnezeu si toti Sfinti sa ne ajute !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.