O metodă simplă de a ne ruga mai des – Părintele Nicolae Dima

Îndemnul Sfântului Apostol Pavel de a ne ruga neîncetat ni se pare multora un lucru imposibil de realizat și chiar o exagerare.

Nu avem posibilitatea să ne rugăm neîntrerupt, însă putem adeseori să ridicăm gândul la Dumnezeu și să vorbim cu El.

O metoda simpla de a ne ruga neincetat - Parintele Nicolae Dima

O metoda simpla de a ne ruga neincetat – Parintele Nicolae Dima

Părintele Nicolae Dima spune că este important să ne rugăm cu o frecvență mai mare în timpul zilei.

„Noi nu ne putem ruga fără oprire, dar putem totuși să ne rugăm foarte des, în așa fel încât viața noastră să nu fie deloc despărțită de Dumnezeu”.

Scopul rugăciunii este vorbirea noastră cu Dumnezeu, care trebuie să fie permanentă. Rugăciunea nu trebuie limitaată doar la rugăciunile de dimineață și cele de seară.

„Nu-l lăsăm pe Dumnezeu acasă atunci când plecăm la serviciu. Îl luăm cu noi la job, Îl implicăm în tot ce avem de făcut. Munca dvs. va deveni rugăciune”.

Citește și – Rugăciunea lui Iisus îndulcește sufletul și sfințește tot ce facem – Sfântul Paisie Aghioritul

Un mod simplu prin care putem practica rugăciunea deasă este mulțumirea. Orice lucru important din viața noastră poate constitui un motiv sau un prilej de rugăciune.

Ți s-a întâmplat ceva bun? Ai avut o reușită? Ai o mică împlinire? Mulțumește lui Dumnezeu.

Nu doar evenimentele majore trebuie să ne îndemne la mulțumire, ci și lucrurile minore din viața noastră de zi cu zi. Pentru că toate sunt daruri.

Fă-ți un obicei din a conștientiza darurile lui Dumnezeu din viața ta. Chiar și ceașca de cafea pe care o bei dimineața este un dar și trebuie să mulțumești lui Dumnezeu pentru această bucurie.

Citește și – Cum să avem neîncetat rugăciunea în inimă

Aerul pe care îl respiri este un dar și mai mare, cu toate că îți pare a fi ceva normal, gratuit, sau care ți se cuvine. Gândește-te la persoanele intubate care sunt lipsite de capacitatea de a respira singure.

„Obișnuiește-te să-I mulțumești lui Dumnezeu pentru binele din viața ta. Și o să fii în felul acesta mult mai fericit decât dacă n-ai mulțumi”.

Mulțumirea este un prilej minunat de rugăciune. Iar această rugăciune nu este împrumutată sau citită dintr-o carte. Este o rugăciune personală, inspirată din propriile tale experiențe și trăiri.

„Rugăciunea ta va fi atunci o rugăciune vie, pentru că va fi legată de viața ta concretă”.

Atunci când începi să practici des mulțumirea vei simți că avansezi și în lucrarea rugăciunii.

„Mulțumește pentru lucruri mici și concrete și nu pentru lucruri generale”.

Când te vei deprinde să sesizezi lucrurile din viața ta ca pe niște daruri ale lui Dumnezeu, vei constata că trebuie să mulțumești pentru toate.

Cu sinceritate, cu uimire, cu smerenie. Acest exercițiu ne va ajuta să deprindem recunoștința ca pe un reflex.

Binele de care ne bucurăm nu este un bine meritat. Îl primim în virtutea dragostei și milostivirii lui Dumnezeu față de oameni.

Citește și – Arsenie Boca – spre rugăciunea neîncetată…

Sursă articol: Părintele Nicolae Dima, Rugăciunea neîncetată? Cum ajung acolo? https://www.youtube.com/watch?v=S3D0oUaSgs0&ab_channel=Pr.NicolaeDima

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]