Mănăstirea Hadâmbu – Unde Icoanele Plâng cu Lacrimi de Mir

Unul din locurile în care Maica Domnul a revărsat din belşug milostivirile sale către cei bolnavi, îndureraţi şi suferinzi, este Mănăstirea Hadâmbu din Iaşi, cunoscută şi sub numele de Schitul din Dealul Mare. Aici există patru icoane făcătoare de minuni, care lăcrimează şuvoaie de mir vindecător.

Icoana Maicii Domnului Izvorâtoare de Mir - Mănăstirea Hadâmbu

Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hadâmbu

Pelerinajul bolnavilor

Un drum anevoios către un loc plin de miracole. Mănăstirea Hadâmbu din satul Schitul Hadâmbu comuna Mironeasa, aflată sus în vârful unui deal la 30 de km distanţă de Iaşi, este unul din cele mai vechi şi vestite locuri făcătoare de minuni din România. Deşi pelerinajul este unul extrem de aventuros, bolnavi din întreaga ţară se încumetă până aici cu o singură dorinţă în inimă: să treacă măcar o dată pe sub icoana Maicii Domnului, despre care au auzit că face minuni. Şi răspunsul nu întârzie să apară niciodată. Toţi s-au tămăduit de neputinţele lor: unii de muţenie, alţii de paralizie, alţii de cancer sau de inimă – la propriu şi la figurat.

Lacrimile de pe Icoana Maicii Domnului

Prima icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost zugrăvită în anul 1937 şi mai apoi împodobită cu aur, pietre preţioase şi safire. În anul 1992, ochiul drept al Precuratei a început să lăcrimeze şi să îşi reverse mângâierile peste cei bolnavi. Icoana făcătoare de minuni se află în biserica veche a mănăstirii, care poartă Hramul Naşterii Maicii Domnului. Din mâneca Maicii Domnului a izvorât mir în anul 1995, şi de atunci acest miracol a devenit un obicei, mai ales în preajma sărbătorii din 8 septembrie.

O a doua icoană a Maicii Domnului a început să izvorască mir la scurt timp, spre uimirea tuturor. Miracolele petrecute aici au făcut înconjurul ţării. Neîncetat, în acest loc plin de sfinţenie şi vindecări peste fire se adună credincioşi din toate părţile ţării, unii dorind să se vindece de bolile lor, alţii sperând să vadă o minune aievea.

Icoana Izvorâtoare de Mir a Maicii Domnului - Mănăstirea Hadâmbu

Icoana Izvorâtoare de Mir a Maicii Domnului – Mănăstirea Hadâmbu

Focul care n-a ars Icoana

În iarna anului 2003, mănăstirea a fost cuprinsă de un foc devastator. Însă icoana a ieşit din foc iradiantă, fără urmă de funingine. Mănstirea a cerut atunci un suflet curat, care a pierit în flăcările încendiului. Nicuşor Leuca venea zilnic la mănăstire cu gândul de a se călugări acolo, dar a fost primit înger în Biserica din ceruri.

Lumina din Icoana Maicii Domnului

O altă icoană a Maicii Domnului care se afla în chilia unui călugăr din mănăstire a plâns cu lacrimi de mir în anul 1997, în Postul Paştelui. Într-una din ziele, intrând în chilie, monahul n-a putut privi spre icoana Maicii Domnului, pentru că aceasta strălumina cu o lumină nefirească. Mirul curgea din trei locuri, astfel că au hotărât mutarea icoanei în biserică, pentru a împărţi din darurile ei fi pelerinilor.

Biserica Veche a Mănăstirii Hadâmbu

Biserica Veche a Mănăstirii Hadâmbu

Prezenţa Maicii Domnului

Întreaga mănăstire este locuită de Maica Domnului. Prezenţa ei se simte pregnant în atmosferă, şi mai ales în bserici. Icoanele făcătoare de minuni ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu copleşesc aşezământul şi pe cei care intră pe poarta mănăstirii. Toţi cei care vin aici, pleacă cu speranţa că se vor întoarce cât de curând.

Minunile se ţin lanţ, şi au devenit un lucru obişnuit pentru localnici. Cea de-a patra icoană care vorbeşte despre existenţa lui Dumnezeu şi a intervenţiei Sale în viaţa noastră este icoana Sfântului Ioan Botezătorul de la Schitul Hadâmbu. Pe suprafaţa acestei icoane au răsărit de asemenea şiroaie de mir frumos mirositor, acum câţiva ani. Minunea a durat trei zile.

Mănăstirea Hadâmbu Iaşi

Mănăstirea Hadâmbu Iaşi

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


28 comentarii

  1. Maicuta Sfanta, miluieste-ne pe noi pacatosii!

  2. MAICA DOMNULUI , MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII !!

  3. Maicuta Sfanta, revarsa-ti harul tau asupra familiei mele si a neamului romanesc !!!

  4. MAICUTA SFANTA ROAGA-TE LUI DUMNEZEU PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASTRE.

  5. PANTALE CONSTANTINA

    MAICA DOMNULUI ,ROAGA-TE FIULUI TAU SI DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, SA NE IERTE PE NOI PACATOSII !

  6. unde este aceasta Manastire………………….

  7. Am fost odata ,este foarte frumos ,un loc minunat.

  8. Am 2 ore de cand am ajuns acasa,am fost,a fost o zi minunata !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Am fost si eu acum cateva saptamani ,este mirific!!!

  10. Felicitari mitropoliei pentru –COMUNICARE SI PR–bravo

  11. ai grija de noi pacatosii Maicuta Sfanta .Amin

  12. INCA SE MAI CREDE IN ICOANE………..

  13. Amin,si ajutane Maica Prea Curata.

  14. cum pot unele persoane sa creada asa tampenii scoase din negura vremi de un paginism feroce credinta in dumnezeu trebuie sa fie in spirit si adevar

  15. doamne ajuta ne si ne miluieste

  16. Preacurata Maicuta roaga-te pentru noi pacatosii !

  17. Doamne Maica Sfanta Ajuta-ne .

  18. Este un loc special pentru suflet!!!!

  19. MAICA DOMNULUI MILUIESTE NE PE NOI PACATOSII AMIN

  20. Madona prega per la mia fam grazie

  21. imi doresc din suflet sa merg si eu la aceasta manastire

  22. Slava tie Doamne pentru toate bucuriile acestei vieti ,Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu milueste -ne pe noi pacatosii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.