Dacă ne-am uni, ar pieri toți vrăjmașii noștri – Starețul Tadei

Iată acum, ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună!”, spune în Psalmul 131. „Că unde este unire, acolo a poruncit Domnul binecuvântarea și viața până în veac” (Ps. 132, 1-3).

Nu orice de unire este bună și folositoare. Cu siguranță în acest psalm este vorba despre o unitate de credință.

Daca ne-am uni, ar pieri toti vrajmasii nostri

Daca ne-am uni, ar pieri toti vrajmasii nostri: Pressfoto – www.freepik.com

Dumnezeu revarsă darurile și binecuvântarea Sa peste aceia care viețuiesc în dragoste și în unire.

Căci spune Mântuitorul: Unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”.

Rugăciunea credincioșilor care se roagă împreună este mai puternică, pentru că zice Domnul:

„Iarăși grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privința unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri” (Matei 18, 19-20).

În primele veacuri, când a luat ființă Biserica creștină, toți viețuiau la un loc. Traiul lor era comun, împărțeau totul ca frații, se ajutau între ei. Erau toți pentru unul și unul pentru toți.

Noi astăzi suntem mai dezbinați ca oricând. Se spune că sfârșitul va veni atunci când nu va mai fi cărare de la unul la altul, când dragostea se va răci și între oameni va domni ura.

Nici nu știm ce forță are credința ortodoxă și pocăința. Dacă astăzi ne-am uni și am trăi în același duh creștin, în același gând, în aceleași simțăminte, nimic nu ar ne-ar fi cu neputință.

Am obține tot ce avem nevoie de la Dumnezeu, prin rugăciune.

„Dacă ne-am uni, ar pieri vrăjmașii noștri! Întreaga lume s-ar putea ridica împotriva noastră, și-ar fugi cu toții de noi – pentru că asta-i o putere uriașă”.

Avem nevoie cu atât mai mult să fim uniți acum, când există tot mai multe pricini de dezbinare. În vremuri de încercare este bine să ținem aproape unul de altul, să comunicăm, să ne ajutăm, să ne încurajăm unii pe alții.

„Nu suntem conștienți că în noi este energie dumnezeiască, viață dumnezeiască – omule, nu pricepem!”

Ne plângem că toate merg rău în țară, că avem conducători care dau legi în defavoarea noastră, că viața este grea. Soluția este să încetăm să mai judecăm și să ne punem pe rugăciune. Să ne întoarcem cu toții la Dumnezeu, să ne căim de păcatele noastre și să ne rugăm fierbinte.

Înaintea noastră stă ca pildă pocăința ninivitenilor, care s-au pocăit în sac și cenușă de la om până la dobitoc și au schimbat mânia lui Dumnezeu în milă și îndurare.

„De fiecare dată când vechiul Israel s-a îndepărtat de Domnul, poporul filistenilor, puțini la număr, i-a decimat și i-a supus; de fiecare dată când Vechiul Israel s-a pocăit din adâncul sufletului, Domnul i-a mântuit și cu puțini oameni, au biruit dușmani numeroși”.

Reușita noastră nu stă în propriile noastre forțe. Despre aceasta se spune în Psalmul 146:

„Nu în puterea calului este voia Lui, nici în cel iute la picior bunăvoința Lui. Bunăvoința Domnului este în cei ce se tem de El și în cei ce nădăjduiesc în mila Lui” (Ps. 146, 10-11).

„Așa și cu noi: dacă am fi uniți, dacă am fi într-un cuget ca să ne apără casa, ne-am apăra de vrăjmași și aceștia nu ne-ar putea face nimic – căci de așa ceva, mii de mii sunt puși pe fugă”.

De unde vine această putere de înfrângere a răului? Din unitatea de credință.

„Puterea cugetului în noi, cugetul dumnezeiesc, unit într-una – aceasta este o putere dumnezeiască”.

Sursă articol: Mănăstirea Suruceni, Dacă ne-am uni, ar pieri vrăjmaşii noştri! https://manastireasuruceni.md/articole/daca-ne-am-uni-ar-pieri-vrajmasii-nostri.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.