Rugăciune pentru vremurile grele de acum

Tuturor ne poate folosi această rugăciune pentru vremurile grele prin care trecem. Părintele Iustin Pârvu spunea că cel mai mare și mai puternic război care ni se pregătește este războiul psihologic.

Va fi din ce în ce mai greu să deosebești adevărul de minciună și binele de rău. Ceea ce deja se întâmplă…

Rugaciune pentru vremurile grele de acum

Rugaciune pentru vremurile grele de acum

Iar în această luptă a războiului nevăzut, doar rugăciunea ne poate salva. Ea ne va lumina mintea și ne va păzi nevătămați de atacurile vicleanului vrăjmaș.

Părintele Iustin spunea că vremurile trecute au fost grele, însă cele care vin vor fi și mai cumplite.

„Prin ce am trecut noi, dar prin ce-o să treceți voi! Acele vremuri deja le-ați început. Spre deosebire de alte vremuri, va îngădui Dumnezeu vrăjmașului să se atingă și de suflet.

Va fi mai mult o prigoană psihologică și nu vă veți putea ascunde nici în crăpăturile pământului.

 Acum s-au înmulțit bolile psihice, organice, demonizările. Pe lângă acestea mai sunt și ispitele supratehnicii, sistemele acestea extraordinar de ascuțite care pătrund până a-ți cunoaște și gândul. Și când ți-a prins gândirea, aici este și partea sufletească”.

Acum suntem luptați pe toate fronturile, și cu ispitele văzute, și cu cele nevăzute. Trebuie să luptăm și cu noi înșine, și cu lumea și cu diavolul.

Citește și – Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul – puternic izbăvitor din necazuri, ispite, dureri și întristările acestui veac

Însă dincolo de toate scenariile apocaliptice care ne înspăimântă, trebuie să fim atenți la o singură luptă. Cea cu noi înșine. Acesta este războiul nevăzut cel mai tare.

Fiecare în parte trebuie să se războiască pe sine și patimile care s-au cuibărit în sufletul lui.

Nu semenii noștri ne ispitesc. Nu întâmplările din viața noastră ne aduc necazuri. Ci propriile noastre vicii, patimi și păcate.

Dacă vom lua aminte la patimile noastre și vom încerca să le desțelenim și să sădim în locul lor virtuțile cele plăcute lui Dumnezeu, am câștigat lupta cea mai importantă.

Atunci, orice s-ar întâmpla în lume, nu ne va putea vătăma sufletește, nici mental. Toate cele rele vor veni, după cum scrie în Biblie. Însă cel mai important este ca acele vremuri grele să ne găsească în întăriți în credință, în smerenie și în rugăciune.

Citește și – Rugăciune pentru dobândirea răbdării în necazuri și încercări

Cel mai înfricoșător lucru este să te lepezi de credință și de Dumnezeu. Sfântul Varsanufie de la Optina spunea că nu trebuie să ne temem dacă avem credință. Biserica va rămâne întotdeauna de nebiruit, după cum ne-a făgăduit Mântuitorul.

De moartea sufletească trebuie să ne fie cel mai frică.

„Nu vă neliniștiți. Nu vă temeți pentru Biserică! Ea nu va muri: porțile iadului nu o vor birui până la Înfricoșătoarea Judecată.

Nu pentru ea trebuie să vă temeți, ci pentru voi înșivă și e adevărat că vremurile noastre sunt foarte grele. De ce? Din cauză că acum e foarte ușor să te dezlipești de Hristos, iar atunci vine moartea”.

Oricât de tari credem că suntem, trebuie să știm că oricând putem cădea. Tot timpul trebuie să cerem ajutor de la Dumnezeu, ca să ne dea tăria de a mărturisi, de a viețui după poruncile Lui, chiar și atunci când întreaga lume s-a acoperit de minciună și fărădelegi. 

Rugăciune a creștinilor ortodocși pentru vremurile de acum, a Părintelui Anatolie de la Optina

Izbăvește-mă, Doamne, de ademenirea mârșavului și vicleanului antihrist, timpul căruia se apropie, și mă adăpostește de mrejele lui în pustia tanică a mântuirii Tale.

Dă-mi tărie și bărbăție neclintită să mărturisesc numele Tău cel sfânt, să nu dau îndărăt de frica diavolească, să nu mă lepăd de Tine, Mântuitorul și Răscumpărătorul meu, de sfânta Ta Biserică!

Doamne, dă-mi, rogu-Te, ziua și noaptea, plângere și lacrimi pentru păcatele mele, și fii milostiv în ceasul strașnicei Tale Judecăți! Amin”.

Citește și – Rugăciune la vreme de necazuri și primejdie către Sfântul Efrem

Surse articol:

1. Părintele Iustin Pârvu, Despre vremurile în care trăim, Doxologia: https://doxologia.ro/viata-bisericii/interviu/partinele-iustin-despre-vremurile-care-traim
2. Sfântul Varsanufie de la Optina, Vremurile noastre sunt foarte grele, Doxologia: https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/vremurile-noastre-sunt-foarte-grele
3. Doxologia, Rugăciune a creștinilor ortodocși pentru vremurile de acum, a Părintelui Anatolie de la Optina: https://doxologia.ro/rugaciune/rucaciune-crestinilor-ortodocsi-pentru-vremurile-de-acum-ieroschimonahului-anatolie-de-la

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.