Vrei să știi dacă te potrivești cu cineva?

Mulți tineri ar vrea să știe dacă se potrivesc cu persoana iubită și caută diverse informații în acest sens. Cineva spunea un mare adevăr: oamenii nu se potrivesc. Numai Duhul Sfânt poate potrivi oamenii.

În toată lumea nu poți găsi două persoane care să fie la fel din toate punctele de vedere. Unii se pot potrivi doar în anumite privințe, însă nu complet. De altfel, este greșit pusă întrebarea. Cei care vor să formeze un cuplu nu trebuie să se potrivească, ci să se completeze, să se armonizeze, să se înțeleagă unul cu altul dar mai ales unul pe altul.

Vrei sa stii daca te potrivesti cu cel iubit

Singurul liant al unei căsnicii este dragostea jertfelnică, nu dragostea trupească sau pătimașă. Iar până când cei doi nu s-au lepădat de vicii și la egoism, nu pot trăi împreună în pace și înțelegere.

Pentru a putea viețui cu cineva trebuie să fii dispus să te schimbi, să renunți la ceea ce îl deranjează pe celălalt. Aceasta este potrivirea care se dobândește într-o relație. Ea nu va exista de la început, chiar dacă celor doi li se va părea că sunt făcuți unul pentru celălalt. Mai târziu încep să apară diferențele, metehnele, cusururile, pe care nu le-au văzut în perioada de început, când erau orbiți de îndrăgostire.

Așadar, „potriveala” dintre două persoane se obține prin renunțarea la orgolii, la mândrie, la iubirea de sine, la toate acele lucruri care împiedică o relație să dăinuie.

Oamenii se schimbă de la o zi la alta, de la un an la altul. Unii devin mai buni, și atunci trebuie să ții pasul cu ei, alții devin poate mai răi, și atunci trebuie să arăți răbdare și să îi suporți așa cum sunt, rugându-te pentru îndreptarea lor. Pentru că la slujba căsătoriei spune că soții trebuie să își fie alături unul altuia și la bine și la rău.

Nici o relație nu este stabilă, pentru că lucrurile se schimbă în timp. Apar necazuri, probleme și situații care îi pot determina pe soți să renunțe la căsnicie, să se îndepărteze unul de altul, să părăsească familia. În aceste momente ei trebuie să știe să depășească problema împreună, să ofere sprijin celui căzut, să aibă răbdare și să sufere alături de celălalt.

„O relație nu merge de la sine. Trebuie să lucrezi asupra ta și asupra celuilalt și asupra relației, trebuie să îngrijești dragostea ca pe o floare, să îi schimbi pământul, să îi rupi frunzele uscate și să o uzi la timp cu apă suficientă”.

Maica Siluana zicea că primele zile de relație sau de căsnicie sunt o perioadă oarbă, în care cei doi au parte de lapte și miere, însă după aceea începe „anul de fiere”, în care cei doi încep să își cunoască unul altuia defectele. Această cunoaștere reciprocă trebuie să aibă loc înainte de căsătorie, pentru a vedea dacă reușesc să treacă testul.

Doar binecuvântarea lui Dumnezeu, care se revarsă la Taina Cununiei asupra soților, îi poate ajuta să rămână împreună, să păstreze cu orice preț dragostea și să viețuiască în pace și înțelegere în ciuda tuturor diferențelor dintre ei.

Pentru ca familia să rămână unită, soțul și soția trebuie să se muleze unul după altul. Unul trebuie să lase de la el, ca să le fie bine împreună.

Sursă: Altarul Credinței, Pentru cei care vor să ştie dacă se potriveschttp://tainacasatoriei.wordpress.com/
http://altarulcredintei.md/pentru-cei-care-vor-sa-stie-daca-se-potrivesc/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.