Rugăciune către Sfântul Efrem pentru tinerii biruiți de tristețe

Părinții au mare nevoie de rugăciune pentru creșterea și educarea copiilor, pentru că prin rugăciune pot dobândi ajutorul lui Dumnezeu, a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a sfinților.

Nu toate lucrurile din viața unui tânăr pot fi controlate de părinți, de aceea ei trebuie să ceară sprijin, îndrumare și luminare pentru ei de la Dumnezeu.

Rugaciune catre Sfantul Efrem pentru tinerii cuprinsi de intristare

Sfântul Mucenic Efrem cel Nou s-a arătat grabnic ajutător al copiilor și al tinerilor, vindecând și alinând pe cei aflați în felurite suferințe, trupești sau sufletești.

Nenumărate sunt minunile săvârșite de el cu cei care l-au chemat în ajutor. Pentru nespusa lui milostivire și dragoste față de oameni, Sfântul Mucenic Efrem cel Nou intervine în viețile tinerilor cuprinși de deznădejde, de depresie, de întristare și de gânduri de sinucidere.

Iar părinții care îi citesc Acatistele sau Paraclisele pot simți ocrotirea lui cea caldă și liniștea pe care le-o transmite, ca o asigurare că totul va fi bine.

Rugăciune a părinților către Sfântul Efrem cel Nou pentru copiii sau tinerii care sunt biruiți ușor de tristețe

Preabunule Părinte Efrem, venim către tine, aducând-i înaintea ta pe fiii și fiicele noastre care adeseori sunt cuprinși de supărări și întristare.

Mintea lor încă nu este coaptă spre a porni pe marea acestei vieți; de aceea, te rugăm, sporești tu în ei puterea de a înțelege lucrurile drept, ca dobândind tanica înțelepciune, în duhul și adevărul Evangheliei să călătorească prin această viață duhovnicească.

Luminează desăvârșit zilele copilăriei și ale tinereții lor, făcându-i părtași strălucirii dumnezeiești a Sfintelor Taine, iar atunci când vor fi cuprinși de întristare, te rugăm să le fii aproape spre buna lor povățuire.

Tămăduiește-le rănile lăuntrice și povara ce o poartă, fie că este moștenită de la noi ori din obiceiurile noastre sau ale lumii, fie că este dobândită dintru a lor voire și lucrare. Și șoptește și plinește în inimile lor tot ceea ce noi nu putem ori nu știm cum să le grăim, ca și ei, și noi să izbândim dimpreună cu tine întru purtarea crucii acestei vieți pământești.

Fie ca prin dragostea ta dumnezeiască să călătorim toți cu bine prin puținele zile ale acestei vieți pământești, iar la plinirea vremuii noaste, să te avem întâmpinare blândă și călăuză sfântă către Patria cea de Sus, luminată de strălucirea Preasfintei Treimi, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Amin”.

Sursă: Sfântul Efrem cel Nou, „Rugăciune a părinților către Sfântul Efrem cel Nou pentru copiii sau tinerii care sunt biruiți ușor de tristețe”, Izbăvitorul celor cuprinși de întristare ori depresie, Editura Sophia, București, 2015, pp. 99-100

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.