Toate LEACURILE pot fi vindecătoare pentru cel care are CREDINȚĂ

Tămăduirea nu se săvârșește niciodată fără „știrea” lui Dumnezeu, fără participarea și îngăduința Sa. Tot binele care ni se face nouă, cu voia lui Dumnezeu se face, spune Sfântul Nicolae Velimirovici.

Nici o vindecare nu poate avea loc fără harul lui Dumnezeu, fără conlucrarea Sa cu voința și credința omului.

Vindecarea prin credinta

„Haina lui Hristos nu a dăruit tămăduire femeii cu scurgere de sânge fără știrea lui Hristos și fără puterea Lui nemijlocită, care ieșea dintru El”.

Această putere „vie și binevoitoare”, lucrează prin și sfintele icoane și sfintele moaște, lăsate de Dumnezeu spre ajutorul celor care le întrebuințează cu smerenie și cu credință.

Oamenii trebuie să înțeleagă că totul se face prin intervenția lui Dumnezeu. Aceste vindecări „minunate” care se întâmplă cu cei credincioși nu au nimic de-a face cu magia sau cu vrăjitoria.

„Nici un lucru creat din natură nu poate fi, prin puterea sa, de vreun folos omului”.

Nici unul din mijloacele de vindecare pe care le găsim prin spitale și prin farmacii nu ne pot reda sănătatea dacă omul nu se atinge de ele cu credința în Dumnezeu și dacă harul lui Dumnezeu nu lucrează prin ele.

„Dumnezeu nu stă departe de leacuri și ape minerale, așa cum nici Hristos nu stă departe de haina Lui. Și cine se atinge de leacuri și de ape minerale cu acea credință și acea sfioasă și adevărată evlavie cu care femeia cea bolnavă s-a atins de poala lui Hristos, va fi tămăduit”.

Trebuie să luăm pildă de la cei care, apropiindu-se de Hristos cu credință, au primit slobozire de bolile lor.

Când femeia cu hemoragie s-a atins de marginea hainei lui Hristos și s-a tămăduit, era o mulțime mare de oameni care Îl îmbulzeau și toți Îl atingeau, dar numai ea a primit ajutor. Pentru că ea „L-a atins cu credință și cu frică.

La fel se întâmplă și astăzi cu mulți care se închină atingând icoanele, moaștele Sfinților, Sfânta Cruce sau Evanghelia, ca și mulțimile acelea iscoditoare, dar cu inima rece, care Îl atingeau pe Hristos”.

Adevărații închinători, „în duh și în adevăr”, cu sufletul plin de credință, au parte de aceeași tămăduire minunată de care a avut parte femeia din Evanghelie.

___________________________

Sursă: Sursă: Sfântul Nicolae Velimirovici, Tămăduirea, Dicționarul vieții veșnice, Editura Egumenița, 2014, pp. 484-485

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]