Rugăciune către Maica Domnului aflarea celor pierduți

Această rugăciune a fost alcătuită la cinstirea icoanei Maicii Domnului „Aflarea celor pierduți”, care este prăznuită pe data de 5 februarie.

Mai este cunoscută și sub numele de „Cercetătoarea celor pierduți”, sau „Căutătoarea celor pierduți”.

Icoana Maicii Domnului Cautatoarea celor pierduti

Nu se știu foarte multe despre originea sau istoria acestei icoane, însă ceea ce o face renumită în toată lumea este harul special dat ei, prin care s-au săvârșit nenumărate minuni.

Toate copiile care au fost realizate după modelul original s-au arătat făcătoare de minuni. Cei care s-au rugat cu credință Maicii Domnului înaintea acestei icoane au primit un ajutor nesperat.

După cum o arată și numele, această icoană poartă de grijă îndeosebi celor pierduți, aflați în necazuri grele, stăpâniți de vicii sau patimi grele, bolnavi incurabil ori rătăciți de la dreapta credință.

Icoana Maicii Domnului Aflarea celor pierduti

Prima minune consemnată s-a petrecut pe la jumătate secolului al 18-lea în Rusia. Un om din satul Bor (Kaluga), pe nume Teodot Obukov, se pornise cu sania trasă de cai spre Biserică în ziua de Bobotează, pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Viscolul puternic l-a abătut în altă direcție și rătăcind calea spre Biserică, a ajuns pe marginea unei prăpăstii. Din pricina oboselii, calul s-a oprit, iar Teodot a rămas în sanie, riscând să înghețe de frig.

Nu avea nici o scăpare decât rugăciunea către Maica Domnului, izbăvitoarea tuturor creștinilor.

„Maica Domnului, scapă-mă, și voi aduce Icoana ta, Căutătoarea celor pierduți, în satul nostru!”

Aceasta făgăduind, îndată s-a arătat ajutorul minunat al Maicii Domnului. Căci în momentul când el se ruga, un om care stătea în apropiere, auzit o voce la fereastră care îi spunea cu glas mare: „Ia-l!” Ieșind afară din casă, s-a uitat împrejur și l-a văzut pe Teodot aproape înghețat.

Mulțumit că a scăpat cu viață, Teodot și-a împlinit promisiunea făcută Maicii Domnului și a comandat o copiei a Icoanei „Căutătoarea celor pierduți” pentru Biserica din sat. Încă de la început aceasta s-a arătat făcătoare de minuni, ajutând multe alte persoane aflate în nevoi.

Icoana Maicii Domnului Aflarea celor pierduti

În Rusia există o tradiție care miresele să se roage înainte de nuntă în fața acestei icoane ca Maica Domnului să le binecuvânteze cu o căsnicie fericităLa ajutorul Maicii Domnul apelează toți cei gârboviți de griji, ca la propria lor mamă.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este înfățișată în chip deosebit în această icoană, ținându-L pe Fiul ei pe brațul stâng, avându-și mâinile împreunate în semn de rugăciune. Pruncul Iisus are îndreptat brațul drept înspre ea, în semn de dragoste și ascultare a rugilor ei pentru toată lumea.

_________________________

Rugăciune către Maica Domnului aflarea celor pierduți

Apărătoare osârdnică, prea îndurată Maică a Domnului! La tine alerg eu ticălosul, care am păcătuit mai mult decât toți oamenii. Ia aminte la glasul rugăciunii mele, auzi plângerea și suspinul meu. Că fărădelegile mele au întrecut capul meu, și ca o corabie în adânc mă cufund în marea păcatelor mele.

Ci tu, prea bună și milostivă Stăpână, nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul, care mă pierd în păcatele mele. Miluiește-mă pe mine, cel ce mă căiesc pentru răutățile mele, și la calea dreaptă întoarce ticălosul și rătăcitul meu suflet.

La tine, Stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare pun toată nădejdea mea. Tu, Maică a lui Dumnezeu, păzește-mă și acoperă-mă sub acoperământul tău, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

_________________________

Surse:

1. Jurnal Spiritual, Icoana Maicii Domnului „Căutarea celor pierduţi”: http://jurnalspiritual.eu/icoana-maicii-domnului-cautarea-celor-pierduti/

2. Doxologia, Rugăciune către Preasfânta Născătoarea în faţa icoanei sale „Aflarea celor pierduţi”: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-catre-preasfanta-nascatoarea-fata-icoanei-sale-aflarea-celor-pierduti

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.