RUGĂCIUNE pentru COPIII plecați în STRĂINĂTATE

Dragostea părinților îi însoțește pe copiii lor până la marginile lumii. Oricât de mare ar fi distanța de spațiu și timp, mama și tata îi poartă în inima lor pe fiii și fiicele lor și mijlocesc înaintea lui Dumnezeu pentru binele lor.

Fie că merg la grădiniță, la școală sau la serviciu, fie că pleacă într-o călătorie sau într-o țară îndepărtată, copiii sunt nelipsiți din gândurile părinților, care se roagă în taina inimii pentru ajutorul lor.

Rugaciune pentru copilul plecat in strainatate

Rugăciunile părinților, dar mai ales ale mamei, au mare putere de trecere la Dumnezeu. Părintele Anthony Karbo din SUA, referindu-se la pruncul aflat de-abia în pântece, spunea foarte frumos că atunci când mama se roagă, îi dă copilului ei rugăciune.

Acest lucru este valabil și atunci când copilul este mare și are deja propria lui viață. Rugăciunea călduroasă a mamei îl învăluie pe copil într-o mantie ocrotitoare.

Când copiii sunt plecați în străinătate, părinții trebuie să se roage ca Dumnezeu să întindă peste ei aripile Sale protectoare, să-i păzească de primejdii, să-i ferească de relele întâmplări și mai ales de anturajele stricătoare de suflet.

Cei care trăiesc departe de casă sunt departe nu numai de părinți și de influența lor benefică asupra lor, ci și de valorile creștine, de Biserică.

Dacă Dumnezeu nu are o înrâurire constantă asupra copiilor, toate celelalte din viața lor îi vor acapara și îi vor îndepărta de tot ce-i bun, curat și virtuos. Școala, televizorul, muzica, toate distracțiile și preocupările tinerilor de azi le vorbesc în alt glas decât cel al lui Dumnezeu și îi împing în altă direcție, spune Părintele Athony.

„Astăzi, ca să fii părinte, trebuie să fii om de rugăciune!”

Iată de ce este atât de important ca părinții să poarte grijă de sufletul copiilor lor și să se roage pentru ei cât mai mult.

Să se ostenească pentru mântuirea lor cultivându-le de mici obiceiul de a se ruga, de a se spovedi și împărtăși, de a participa la slujbele Bisericii, pentru că în tainele Bisericii se află tot ce omul are nevoie pentru a trăi și a fi viu, nu numai în această viață, ci și în viața de apoi.

Iar dacă fiii s-au făcut neascultători și nu vor să audă de Dumnezeu și de Biserică, părinții lor trebuie să stăruie în rugăciune, ca Dumnezeu să lumineze mintea lor.

_________________________

Rugăciune pentru fiul plecat departe

Doamne, fiul nostru se află departe de noi. Ne gândim deseori la el; fără el casa pare pustie, lipsa lui ne face să suferim. Dat Tu îl iubești fără margini și ești aproape de el.

Îndepărtează de la el orice primejdie trupească și sufletească. Ferește-l de tovărășiile cele rele. Dă-ne să-l putem revedea printre noi cât mai curând. Amin.

_________________________

Surse:

1. Când și cum începe să-i vorbim copilului despre Dumnezeu, Editura De Suflet, București, 2011, Cuvântul Ortodox, Rugăciuni pentru copii: http://www.cuvantul-ortodox.ro/rugaciuni-pentru-copii/

2. Cuvântul Ortodox, DE VORBA CU PARINTELE ANTHONY KARBO (II): „Astazi, ca sa fii parinte, trebuie sa fii om de rugaciune!”: http://www.cuvantul-ortodox.ro/de-vorba-cu-parintele-anthony-karbo-ii-astazi-ca-sa-fii-parinte-trebuie-sa-fii-om-de-rugaciune/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.