„Dacă oamenii și-ar umple sufletele cu iubire, nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieții” – Părintele Hrisostom Filipescu

Cel care critică tot timpul nu mai are timp să iubească, să se bucure de lucrurile din viața lui.

Dumnezeu ne-a dat porunca să iubim pentru că doar iubirea ne dă sens și ne umple inima de bucurie.

Daca oamenii si-ar umple sufletele cu iubire, nu ar mai avea vreme sa se planga pentru nimicurile vieții”

Daca oamenii si-ar umple sufletele cu iubire, nu ar mai avea vreme sa se planga pentru nimicurile vieții”

Iubirea este singurul sentiment care ne poate scoate din egoism, din întristare și din mâhnire.

Singura condiție este să iubim fără să așteptăm în schimb iubire. Această iubire ne va aduce în suflet o nespusă dulceață și bucurie, care vine din Duhul Sfânt.

„Dacă fericirea altora este fericirea noastră, atunci știm că suntem pe drumul iubirii”, spune Părintele Hrisostom Filipescu.

Sfântul Siluan Athonitul spunea că Dumnezeu vrea ca noi să ne iubim unii pe alții. În această iubire stă egalitatea și libertatea noastră.

Sufletul celui care a cunoscut iubirea lui Dumnezeu nu ține seamă de rangurile sociale, de diferențele dintre oameni, ci prețuiește pe toți la fel.

Nu este greu să iubești pe aproapele, trebuie doar să renunțăm la orgolii și la etichetele pe care le punem în mod greșit pe oameni.

Ieromonahul Hrisostom Filipescu spune că „fiecare suflet este un diamant neprețuit. Orice om poate fi iubit dacă vedem chipul lui Hristos în celălalt”.

Iată cât de ușor poate fi să iubești: văzând în fiecare om chipul lui Dumnezeu, Care ne-a creat pe toți din iubire.

„Iubirea ne face să ieșim din „eul” nostru și să trăim plenar”.

Doar atunci când iubim pe semenii noștri cu toată inima putem simți că trăim din plin.

În schimb, egoismul pune un zid despărțitor între noi și ceilalți, rupe toate punțile de comunicare și nu lasă inima să iasă din starea de răceală și neîmplinire în care se află.

„Cine iubește nu are ziduri sau temnițe interioare, ci trăiește bucuria Împărăției veșnice în starea de grație divină. Iubirea ne face frumoși. Iubirea ne face sănătoși”.

Iubirea este singurul lucru care ne suie la Dumnezeu, spunea Părintele Hrisostom. Este totodată criteriul de judecată.

„Nu ne va întreba Dumnezeu ce funcții am avut, ce mașini am condus, în ce casă am locuit, ci ne va întreba cât am iubit și cât am iertat”.

Suntem pe pământ să ne iubim, într-o continuă lecție a iubirii. Dacă oamenii și-ar umple sufletele de iubire, nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieții”.

_________________________________

Sursă: Ieromonah Hrisostom Filipescu: hrisostomfilipescu.wordpress.com

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]