Rugăciune către Maica Domnului pentru întărire în vremea POSTULUI

Postul este doctorul cel bun al sufletelor și al trupurilor. Este vremea cea bună rânduită nouă pentru tămăduirea patimilor și a bolilor care ne fac nesimțitori la cuvântul lui Dumnezeu și la poruncile Sale,

Postim ca să ne curățim de păcate. prin înfrânare și osteneli, să lepădăm toate pornirile pătimașe și să slăbim puterea viciilor.

Rugăciune în post către Maica Domnului

Acesta este scopul cel mai important al postului. Nu subțierea trupului sau chinuirea noastră prin înfometare, ci tăierea poftelor celor prisositoare și vătămătoare de suflet, curățarea minții de cugete viclene și îmblânzirea inimii.

Postirea trupească înlesnește postul sufletesc și curățarea lui de patimi: de viclenie, de ură, de invidie, de judecarea și osândirea aproapelui, de clevetire, de răzvrătire, de cârtire, de nemulțumire, de răutate.

Pentru a putea posti cum se cuvine, trebuie să ne rugăm mai mult. Să chemăm numele Domnului mai des, și să cerem ajutorul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

„Întăritu-s-a inima mea întru Domnul Dumnezeul meu, pentru aceasta cei slabi s-au încins cu putere”.

Rugăciune către Maica Domnului în vremea postului

Preacurată, nașterea ta cea cu totul fără prihană, cu aripile postului de la pământ către viețuirea cea cerească ne-a înălțat pe noi, în ceruri suindu-ne. Împuternicind întru postiri și osteneli neputința firii noastre Fecioară, întărește-o asupra patimilor.

Ca ceea ce este dată întărire credincioșilor de la Hristos, care te-au proslăvit pe tine, Fecioară Preacurată, în vremea înfrânării, încinge-ne pe noi cu putere, cei ce te lăudăm.

Prin post și prin nevoințe încinge-ne cu tărie asupra vrăjmașilor celor gânditori, pe noi cei ce te lăudăm și te cântăm pe tine, Născătoare de Dumnezeu.

Cel ce S-a întrupat din prea sfinte sângiurile tale, Preacurată Stăpână, Însuși ne curățește de întinăciuni trupești prin înfrânare și osteneli, întărindu-ne cu neîncetate rugăciunile tale, Născătoare de Dumnezeu Fecioară.

Sufletul meu, care bolește cumplit de patimi prea rele, vindecă-l prea lăudată, care pe tămăduitorul și Mântuitorul tuturor, pe Hristos ai născut, care vindecă toată neputința, Cel ce a rănit mintea cea rea a diavolului și din moarte ne-a slobozit pe noi.

De întinăciunea ce înțelegătoare spălându-ne prin înfrânare, arată-ne curați a slavoslovi pe Fiul lui Dumnezeu, Fecioară.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Născătoare de Dumnezeu Fecioară miluieşte -ne pe noi păcătoşii!
    Amin!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.