Ulei de Argan Pentru Păr Uscat, Gras sau Fără Volum

shutterstock_50306767Uleiul de argan este aurul lichid al părului sănătos, strălucitor şi rezistent. Mai mult decât orice alt produs, uleiul de argan a acaparat întreaga lume a cosmeticii, fiind recomandat ca un ingredient magic care face minuni pentru păr. Încă din antichitate uleiul de argan era folosit ca un lichid preţios de bază al ritualurilor de îngrijire a pielii şi părului.

Astăzi, uleiul de argan este considerat un ulei-minune întrucât are efecte extraordinare asupra oricărui tip de păr sau ten. Cosmetica naturistă îl recomandă ca un produs 100% natural care luptă eficient împotriva îmbătrânirii pielii.

Potrivit oricărui tip de păr, uleiul de argan se poate prepara acasă sub formă de măşti naturale. Acel păr strălucitor şi bogat pe care îl admiri în reclame este un ţel uşor de atins astăzi cu ajutorul uleiului de argan. Tratamentele cu ulei de argan dau roade bune imediat, mai ales în ceea ce priveşte regenerarea pielii, revitalizarea şi întărirea firului de păr.

Există două tipuri de ulei de argan extras din seminţele de argan: uleiul cosmetic şi uleiul alimentar. Comparativ cu alte uleiuri esenţiale folosite în cosmetică, uleiul de argan conţine cei mai mulţi antioxidanţi, acizi graşi esenţiali, Vitaminele A şi E cu rol protector pentru ţesutul epidermic.

Beneficiile uleiului de argan:

• Stimulează circulaţia sângelui
• Regenerează celulele părului deteriorat
• Îndepărtează mătreaţa
• Netezeşte părul şi îi redă frumuseţea naturală
• Hidratează părul uscat
• Elimină mâncărimile insuportabile
• Previne efectele negative ale uscătorului de păr, plăcilor de întins, fixativului, bigudiurilor sau vopselelor de păr, soarelui, vântului sau apei sărate de mare
• Detensionează muşchii – folosit sub formă de masaj
• Reduce durerea şi inflamaţiile
• Atenuează vergeturile
• Repară cicatricile
• Vindecă arsurile solare
• Elimină efectele acneei şi eczemele

Cum se foloseşte uleiul de argan pentru păr

Se poate efectua câte un masaj la nivelul scalpului cu ulei de argan frecat bine în palme, pentru un efect de calmare a firelor rebele. Pentru o coafare mai uşoară şi impecabilă, se aplică ulei pe toată întinderea părului, de sus în jos şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se spală şi se aranjează după preferinţă. Procedeul se poate repeta de câteva ori pe săptămână pentru efecte vizibile.

Pentru plajă, se pot aplica 4-5 picături de ulei de argan pe părul umed, imediat după ieşirea din apă. Pentru păr uscat, se pot adăuga câteva picături în şamponul saul balsamul obişnuit.

Uleiul de argan se combină bine cu miere de albine şi gălbenuş de ou. Masca se aplică pe tot părul, şi se acoperă cu o folie din plastic pentru 60 de minute. La urmă se spală cu şamponul obşnuit.

ulei de argan pentru par

1. Ulei de argan pentru păr uscat

• Se prepară o mască dintr-o lingură de ulei de argan cu zeama de la o lămâie şi se aplică pe toată suprafaţa părului, la fiecare spălare. Tratamentul se face timp de 1-2 luni. Are efecte de hidratare profundă a firului de păr deteriorat.

2. Ulei de argan pentru păr gras

• Se prepară o mască din ulei de argan cu miere şi se aplică pe păr de 2 ori pe săptămână. Acest tratament vindecă firele de păr electrizate, arse de soar sau deteriorate de vopsea.

3. Ulei de argan pentru păr fără volum

• Se prepară o mască de păr din câteva picături de ulei de argan şi o jumătate de cană de iaurt sau smântână şi se aplică pe părul umed. Se lasă să acţioneze un sfert de oră, apoi se spală cu şampon. Acest tratament redă părului vitalitatea şi volumul pierdut.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.