Vitamina B9 – Sprijină Sănătatea Celulară, Musculară, Emoțională

Vitamina B9 (acid folic) este esențială pentru mușchi, formarea hemoglobiei și energiei, prevenirea tulburărilor mentale și emoționale, cardiace, vascular cerebrale sau a malformațiilor congenitale și a cancerului.

Vitamina B9 - Beneficii Pentru Sănătate

Vitamina B9 – Beneficii Pentru Sănătate

Vitamina B9 face parte din familia de vitamine solubile în apă. Corpul nostru produce această vitamină în mod natural, care apoi este stocată în ficat. Necesarul zilnic este asimilat de organism, iar cantitatea suplimentară este eliminată prin excreție.

Lipsa de Vitamina B9 – Simptomele deficitului

O carență de Vitamina B9 poate cauza anemie, pierderi periodice ale memoriei, probleme de dezvoltare a creierului și nervilor, paranoia, slăbiciune, uscarea și fisurarea pielii, sau dureri ale limbii. În afară de acestea, deficitul de Vitamina B9 poate da palpitații, osteoporoză, cancer de colon sau leucopenie. Mai mult decât atât , infertilitatea și sterilitatea sunt de asemenea raportate la pacienții cu deficit în această vitamină.

Vitamina B9Beneficii pentru sănătate

Vitamina B9 este o comoară pentru corpul uman și o modalitate excelentă de a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Formarea de hemoglobină

Dincolo de faptul că ajută la formarea de celule roșii în sânge, Vitamina B9 este de asemenea implicată în construirea și repararea celulelor pielii corpului nostru. Inclusiv celulele din mucoasa intestinului subțire sunt fabricate de această vitamină. Mai mult, Vitamina B9 este responsabilă cu înlocuirea celulelor vechi cu altele noi. Hemoglobina este esențială transferul de oxigen din corp.

Tulburări mentale și emoționale

Vitamina B9 s-a dovedit utilă în tratarea labilității emoționale și psihice. Este mai ales recomandată în tratarea depresiei și anxietății.

Afecțiuni cardiace

Vitamina B9 este o componentă importantă pentru funcția corectă a inimii. Acest lucru se datorează faptului că Vitamina B9 ajută la eliminarea homocisteinei – una din cauzele majore ale atacurilor de cord în faze incipiente. Această vitamină controlează procesul de depunere a colesterolului asupra inimii, și asigură astfel mai multă protecție împotriva bolilor

Accident vascular cerebral

Homocisteina este de asemenea responsabilă pentru producerea accidentului vascular cerebral, care înseamnă moartea creierului înainte de vreme. O cantitate mare de homocisteină în organism poate duce de asemenea la slăbirea oaselor, crescând astfel riscul de fracturi.

Construcția mușchilor

Vitamina B9 este considerată o componentă esențială pentru formațiunile musculare, întrucât ea ajută la creșterea și menținerea țesuturilor musculare sănătoase.

Probleme cu sarcina și nașterea

Vitamina B9 este o resursă de încredere pentru reducere riscului de defecte în timpul sarcinii și nașterii la femeile gravide. Foarte multe femeie însărcinate arată un deficit de Vitamina B9, fapt care înseamnă o incapacitate de a naște un copil sănătos. În lipsa acestei vitamine, pot să apară malformații congenitale și defecte de tub neural.

Cancer

Vitamina B9 este capabilă să reducă riscul de cancer cervical, pulmonar și de colon. Din acest motiv, medicii recomandă includerea Vitamine B9 în dieta de zi cu zi a persoanelor predispuse la astfel de maladii.

Vitamina B9 în alimente – Cele mai bune surse naturale

În scopul de a îmbogăți dieta cu Vitamina B9, se pot include mai multe produse de gen: fasole, orez brun, linte leguminoase, drojdie de bere, conopidă, ciuperci, ficat și rinichi, brânză.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]