Ulei de Cătină – Beneficii Pentru Ochi, Inimă, Menopauză

Cătina este cu adevărat un super-aliment când vine vorba de calitățile sale nutritive și terapeutice. Studiile spun că ingredientul cel mai valoros al cătinei este uleiul, care repară țesuturile, reduce inflamațiile, întărește mucoasa, pielea, circulația sângelui și starea fizică generală a omului.

Ulei de Cătină – Beneficii Pentru Ochi, Inimă, Menopauză

Ulei de Cătină – Beneficii Pentru Ochi, Inimă, Menopauză

Ulei de cătină – Proprietăți și Conținut nutritiv

Foarte multe cercetări au fost realizate pe conținutul nutritiv magnific al uleiului de cătină, acesta fiind de altfel unul din cele mai studiat uleiuri vegetale din lume. Cătina este cu adevărat o plantă unică, întrucât atât semințele, cât și pulpa fructelor conțin ulei.

Valoarea nutritivă a boabelor de cătină albă este impresionantă. Cătina conține sute de tipuri de compuși, cei mai cunoscuți fiind vitaminele A, C , E , F , K și B, carotenoizi, flavonoide, biotină, acid folic, acizi grași esențiali, antioxidanți, steroli și diverse minerale dietetice și microelemente.

Uleiul de cătină conține cei mai mulți acizi grași esențiali buni sub formă de gliceride, cum este acidul α – linoleic (Omega-3), acidul linoleic (Omega- 6), acidul oleic (Omega-9 ) și acizii grași Omega 7, care sunt foarte rari.

Beneficii asupra sănătății 

Cercetările efectuate la Universitatea din Turku Departamentul de Biochimie și Chimie Alimentară au arătat rezultate semnificative noi în ceea ce privește efectele benefice ale uleiului de cătină asupra sănătăți.

Diverși compuși bioactivi din uleiul de cătină acționează ca niște antioxidanți cu un efect dovedit asupra inflamațiilor. Consumul de fructe de cătină și ulei de cătină este o modalitate bună de a trata inflamațiile și ochii uscați. Aceștia au un efect sinergic, ceea ce mărește gradul lor de acțiune asupra bolilor. Uleiul de cătină este benefic inclusiv pentru inimă.

Uleiul de cătină tratează sindromul ochilor uscați

Un studiu recent efectuat pe sute de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 20 și 75 de ani care suferă de ochi uscați a arătat rezultate bune în acest caz în urma administrării a unei doze de 2 grame de ulei de cătină pe zi, timp de 3 luni. Îmbunătățirea simptomelor la subiecții testați au fost evaluate prin teste clinice.

Uleiul de cătină este bun pentru inimă

Sterolii de plante și antioxidanții puternici din uleiul de cătină, cum sunt carotenoidele și Vitamina E, sprijină enorm sănătatea sistemului cardiovascular. Rezultatele mai multor studii arată faptul că uleiul de cătină albă și fructele de cătină au un efect pozitiv asupra nivelului de grăsime și colesterol din sânge, prin reducerea celui rău și prevenirea oxidării.

Uleiul de cătină poate remedia inclusiv o circulație a sângelui deficitară. Probleme problemele circulatorii sunt de multe ori cauza apariției simptomelor de diabet, sunt adesea cauzate de stresul oxidativ.

Dioxidul de carbon extras din uleiul de cătină s-a dovedit a fi de asemenea un antioxidant eficient în a echilibrarea nivelului de acizi grași ai organismului, prin care se previne stresul oxidativ asupra celulelor.

Uleiul de cătină reduce simptomele menopauzei

În perioada menopauzei, producția de estrogen scade semnificativ, și nevoia de refacere a nivelului de estrogen a corpului este foarte mare. Uleiul de cătină s-a dovedit un reconstructor eficient a membranelor mucoase, îndeosebi în ceea ce privește înnoire membranelor mucoase ale gurii, ochilor și organelor genitale.

Pe lângă acizii grași valoroși Omega-3, Omega-6, Omega-9 și Omega-7, uleiul de cătină conține de asemenea și vitamina A și E, care contribuie la menținerea pielii și vederii sănătoase.

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. cum se prepara acest ulei de catina ?

  2. cum se foloseste in cazul menopauzei?

  3. Cel mai bun remediu pentru tulburările de menopauză este produsul Coenzima Q10 în ulei de catina Forte, se găsește la magazinele naturiste.

  4. Face minuni ..energizant ..vitaminizant .. etc .. consumati ..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.