Ulei de Coriandru – Analgezic, Detoxifiant, Deodorant

Coriandrul (Coriandrum sativum) este renumit în întreaga lume ca un condiment pentru mâncăruri, dar şi ca plantă medicinală de leac pentru probleme digestive. Uleiul esenţial de coriandru are însă mult mai multe proprietăţi terapeutice, benefice pentru sănătatea noastră: analgezice, antismasmodice, digestive, stimulente pentru stomac, fungicide, afrodisiace şi chiar deodorante.

Coriandru (Coriandrum sativum)

Coriandru (Coriandrum sativum)

Ulei de coriandru – Proprietăţi şi Beneficii

Uleiul volatil de coriandru este extras din seminţele de coriandru printr-un proces de distilare cu vapori. Acesta conţine o sumedenie de compuşi cu efecte medicinale deosebite.

1. Un bun analgezic pentru reducerea durerii

Terpineolul şi Terpinolenele din uleiul de coriandru sunt proprietăţile analgezice care fac acest produs un agent natural pentru reducerea durerii. Uleiul de coriandru şi-a dovedit eficacitatea în tratarea durerilor de dinţi, durerilor de cap şi a durerilor de muşchi sau de articulaţii, cauzate de acciente sau alt fel de coliziuni. Procesul de reducere a durerii se manifestă prin desensibilizarea zonei vătămate.

2. Deodorant – Un truc pentru halenă şi transpiraţie

Coriandrul în sine este o plantă aromată, iar uleiul de coriandru are aceleaşi calităţi de deodorant natural pentru gură. Acesta elimină respiraţia urât mirositoare (halena) a gurii şi de asemenea mirosul corpului. Se poate utiliza atât intern, cât şi extern. Când consumăm ulei de cordiandra, aroma sa tipică se amestecă cu sudoarea şi combate mirosul al corpului, precum şi mirosul neplăcut al cavităţii bucale, care vine din stomac.

Mai mult, uleiul esenţial de coriandru inhibă dezvoltarea bacteriilor în gură şi în jurul glandelor sudoripare. Se poate amesteca ulei de coriandru cu puţină apă, atât pentru aplicarea externă, cât şi pentru ingerare.

3. Afrodisiac – vindecă problemele de naturaă sexuală

Uleiul de coriandru este un bun stimulent hormonal care poate face viaţa intimă a celor căsătoriţi mai bună, prin faptul că creşte libidoul şi chiar poate să vindece disfuncţiile erectile şi impotenţa temporară la bărbaţi, sau frigiditatea ambilor parteneri.

4. Antispasmodic – reduce tusea, spasmele intestinale, crampele musculare

Persoanele care au probleme cu tuse constante, crampe musculare frecvente sau spasme la intestinale şi la nivelul membrelor care nu par să-şi găsească leacul nicăieri, pot folosi cu încredere ulei de cordiandru. Aceasta ameliorează de asemenea crampele şi convulsiile care apar pe fond nervos şi relaxează întreg corpul.

5. Carminativ – elimină gazele şi durerile asociate

Uleiul de cordinadru ajută la eliminarea gazelor foarte uşor, ameliorând de asemenea durerile severe care pot să apară la nivelul stomacului, intestinelor, pieptului sau chiar la nivelul muşchilor. Gazele pot fi foarte periculoase când nu pot fi eliminate. Se ia în acest caz o linguriţă de ulei de coriandru, care va împiedica de asemenea formarea gazelor pe mai departe.

ulei de coriandru beneficii

6. Fungicid – combate şi tratează infecţiile

Uleiul de coriandru ajută la vindecarea infecţilor fungice şi combate creşterea ciupercilor. Această proprietate contribuie la vindecarea bolilor de piele, în special cele cauzate de infecţii sau a dizinteriei.

7. Curăţă sângele şi organismul de substanţe nocive străine

Una din cele mai importante efecte ale uleiului de cordiandru este capacitatea de a curăţa sângele de toxine. Acesta ajută la eliminarea deşeurilor de tipul acidului uric, a metalelor grele sau a altori compuşi şi hormoni produşi de organism în sânge, precum şi alte toxine străine care ajung în sânge accidental.

8. Proprietăţi digestive minunate

Uleiul de coriandru reglează funcţiile gastrice, tonifică stomacul şi tratează prompt indigestia, balonarea şi lipsa de apetit. Mai mult, uleiul de coriandru elimină greaţa şi tendinţa de vomă.

9. Ajută la pierderea în greutate

Cei care vor să slăbească frumos, pot apela la ajutorul uleiuli de coriandru, deoarece acesta ajută la descompunerea grăsimilor şi colesterolului şi implicit la eliminarea kilogramelor în plus.

10. Stimulent pentru întregul corp

Uleiul de coriandru stimulează şi încălzește sistemele ecologice şi diverse funcţii din interiorul corpului. Acesta stimulează mai ales hormonii şi enzimele, diferite secreţii şi excreţia, digestia şi funcţiile creierului şi a nervilor. Prin aceste calităţi, uleiul de corinadru combate depresia şi stimulează apetitul şi reglează secreţiile endocrine.

Aromaterapie cu ulei de coriandru

Uleiul de coriandru se combină foarte bine cu ulei esenţial de bergamota, scorţişoară, grapefruit, ghimbir, lămâie, lime, portocală sau alte uleiuri de fructe.

Ulei de coriandruPrecauţii

Luat în exces, uleiul de coriandru poate duce la o pierdere a controlului asupra simţurilor şi a capacităţii de decizie.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Se prepara prin fierberea în baie de abur a 500 ml de ulei de floarea soarelui cu 100-200 g de fructe zdrobite. După primul clocot se mai lasă 10 minute la fiert. După răcire, se depozitează în sticluțe mici.

  2. Buna ziua, as dori cateva informatii de administare a uleiului de coriandru. fiind alergica la antibiotice nu reusesc sa scap de o bacterie intestinala am auzit ca uleiul de coriandru m-ar putea ajuta. As vrea sa stiu cum se administreaza si de cate ori pe zi!
    multumesc frumos

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]