Merele și Beneficiile Lor – 11 Motive Să Mănânci Acest Fruct

De multe ori greșim în a lua în considerare lucrurile care trăiesc lângă noi și care ne-au fost lăsate de Dumnezeu pentru hrana zilnică. Acestea reprezintă cele mai simple și totodată mai eficiente metode de menținerea sănătății și chiar tratarea bolilor deja instalate. Merele sunt exemple vii în acest sens. Nici nu îți imaginezi câte beneficii ne aduc fibrele conținute de mere!

Merele și Beneficiile Lor – 10 Motive Să Mănânci un Măr pe Zi

Merele și Beneficiile Lor – 10 Motive Să Mănânci un Măr pe Zi

Merele – Proprietăți și Beneficii

Lozinca “Un măr pe zi ține doctorul departe“ este cât se poate de adevărată. În 2004, oamenii de știință din America au investigat peste 100 de alimente pentru a măsura puterea lor antioxidantă. Merele s-au clasat pe locul 12 în acest top. Antioxidanții descoperiți în mere ajută la prevenirea și repararea daunelor cauzate de radicalii liberi și procesul de oxidare. Merele sunt de asemenea pline de pectină – fibră solubilă și fermentabilă, importantă pentru sănătate.

1. Dinți mai albi, mai sănătoși

Un măr pe zi nu poate înlocui eficiența pastei de dinți, însă mușcarea și mestecarea lui va stimula producția de salvă în gură și va reduce cariile dentare prin combaterea bacteriilor.

2. Marul ajuta bolnavilor de boala Alzheimer

Un nou studiu efectuat pe șoareci arată faptul că sucul de mere poate preveni boala Alzheimer pri combaterea efectelor îmbătrânirii celulelor creierului. Șoareceii care au fost hrăniți cu mere au arătat o îmbunătățire a nivelului de acetilcolină, un neurotransmițător important pentru memorie, și s-au descurcat mai bine la testele de labirint decât șoareceii care au avut o dietă fără mere.

3. Boala Parkinson

Cercetările au concluzionat de asemenea că persoanele care consumă zilnic fructe și legume bogate în fibre prezintă o mai mare protecție împotriva bolii Parkinson, o afecțiune caracterizată printr-o defalcare a celulelor nervoase producătoare de dopamină din creier. Oamenii de știință au legat acest lucru de putere radical , lupte libere de antioxidanti care le conține .

4. Diferite tipuri de cancer si ajutorul dat de mar 

Oamenii de știință de la Asociația Americană de Cercetare a Cancerului au observat că un consum regulat de mere bogate în flavonoide ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer pancreatic cu până la 23%.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au identificat mai multe componente în coaja merelor care au activități anti-cancer puternice, prin care pot combate creșterea celulelor canceroase la nivelul sânului, ficatului sau colonului. Aportul ridicat de fibre pe care merele îl propun s-a dovedit de asemenea benefic în reducerea riscului de cancer colorectal.

5. Diabet zaharat și colesterol mare

Femeile care mănâncă cel puțin un măr pe zi au un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 cu 28%. Merele sunt încărcate cu fibre solubile – cheia unui nivel optim al zahărului din sânge. Fibrele solubile din mere au de asemenea un efect bun asupra scăderii colesterolului, datorită legăturii acestora cu grăsimile din intestin.

6. Calculi biliari

Calculii biliari se formează atunci când există prea mult colesterol în bilă, care în timp se solidifică. Pietrele sunt mai des întâlnite la obezi. Pentru prevenirea calculilor biliari, medicii recomandă o dietă bogată în fibre. Acestea ajută la controlul nivelului colesterolului și al greutății corporale.

7. Diaree și constipație

Fibrele din mere ajută în două feluri: fie elimină apa din colon, fie o absorb atunci când este în exces, pentru a grăbi sau din contră, încetini procesele intestinale.

8. Sindromul colonului iritabil

Sindromul de colon iritabil este caracterizat prin constipație, diaree, balonare și dureri abdominale. Pentru a controla aceste simptome, medicii recomandă consumul de mere și alimente bogate în fibre, și evitarea lactatelor și alimentelor grase.

9. Hemoroizii

Hemoroizii sunt vene umflate la nivelul anusului care deși nu pun viața în pericol, pot fi foarte dureroși. Hemoroizii sunt cauzați de o presiune prea mare în zona pelvienă și rectală. Parte integrantă a procesului de evitare a constipației, merele boagte în fibre împiedică tensiunea din timpul scaunului și ajută la atenuarea hemoroizilor.

10. Merele slăbesc

Multe probleme de sănătate sunt asociate cu excesul de greutate, printre care boli de inimă, accidentul vascular cerebral, hipertensiune arterială sau diabetul zaharat de tip 2. Pentru gestionarea greutății corporale, medicii recomandă o dietă bogată în fibre, care nu conțin multe calorii. Cura de slăbire cu mere este o alegere ideală în acest sens!

11. Detoxifierea ficatului

Suntem în mod constant consumatori de toxine, fie că vorbim despre alimente, băuturi sau chiar de aerul inspirat, iar ficatul este responsabil pentru eliminarea acestor toxine din organism. Merele sunt printre cele mai sănătoase alimente care pot fi consumate în siguranță de foarte multe persoane, pentru curățarea ficatului.

Știai?

– Există peste 7500 de soiuri de mere
– 25% din volumul unui măr reprezintă aer
– Merele conțin 5% proteine
– Merele cu tot cu coajă au mai mulți nutrienți, în special Vitamina A și C
– Merii pot trăi 100 de ani
– Este nevoie de energia a 50 de frunze de măr pentru a produce un singur fruct.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. si cu acidul care ataca smaltul cum ramane ?

  2. Se clătește gura cu bicarbonat de sodiu și apă, ca la lămâie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.