SOLUȚIE naturală pentru DURERI musculare, SÂNGERĂRI, RĂNI INFECTATE (rețetă)

Această soluție se numără printre remediile de prim-ajutor pe care este bine să le avem în casă. Se prepară ușor, din ingrediente care se pot procura de la magazinele naturiste sau de pe internet.

Soluția se numește „Alifia lui Kloss”, și este o rețetă pe care orice botanist o prepară la un moment dat în cariera sa.

Remediu dureri musculare

 

A fost descoperită în cartea lui Jethro Kloss – „Back to Eden”, scrisă în anul 1935. Cartea cuprinde tehnici de sănătate care pot fi aplicate la domiciliu și cunoștințe tradiționale despre vindecarea naturală.

Alifia lui Kloss este considerat un remediu multi-funcțional, însă este folosit cel mai mult pentru reducerea durerilor musculare.

________________________________

SOLUȚIE PENTRU DURERI MUSCULARE – REȚETĂ

Autorul folosește oțet ca solvent pentru pudrele de plante, însă alții preferă să folosească spirtul medicinal sau vodca. Dacă folosiți votcă de 100 de grade, soluția ar putea fi utilizată și ca apă de gură (adică poate fi ingerată).

Ingrediente

• 30 g de pudră de echinaceea
• 30 g de pudră de goldenseal
• 30 g de pudră de smirnă
• 15 g de pudră de cayenne
• 470 ml de spirt medicinal (doar pentru uz extern) sau vodca de 100 de grade (pentru uz extern și intern)

Preparare

Puneți toate pudrele într-un borcan de sticlă și turnați peste ele alcoolul. Lăsați puțin spațiu gol. Amestecați bine și închideți borcanul cu capacul.

Lăsați plantele la macerat timp de 2-4 săptămâni, agitând sau amestecând în conținut zilnic.

Strecurați și păstrați tinctura obținută într-o sticlă de culoare închisă. Puteți de asemenea păstra o cantitate mică și într-un recipient cu pulverizator pentru o aplica direct pe tăieturi sau răni.

________________________________

INDICAȚII TERAPEUTICE

– sângerări
– curățarea și dezinfectarea rănilor
– dureri musculare (cauzate de suprasolicitare mușchilor)

Goldenseal este un condiment periculos. Dacă nu găsiți un produs de încredere, renunțați la acest ingredient.

________________________________

Sursă: DIY Natural, Get Sore Muscle Relief with This Homemade Liniment: https://www.diynatural.com/sore-muscle-relief-liniment/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]