CREMĂ cu PROPOLIS – rețetă de casă

Propolisul este considerat cel mai valoros produs apicol, fiind considerat unul din cele mai puternice remedii antiinfecțioase.

Are o compoziție chimică remarcabilă, validată științific, prin care combate numeroase afecțiuni fizice și psihice.

Crema cu propolis reteta

Analizele au arătat că propolisul conține rășini și balsamuri în proporție de 55%, ceruri în proporție de 25-30%, uleiuri aromatice 10% și polen 5%.

Este de asemenea o sursă complexă de vitamine, aminoacizi, enzime, hormoni naturali, antioxidanți, acizi organici și săruri minerale.

___________________________

PRPOPOLIS – PROPRIETĂȚI

Propolisul are proprietăți imunostimulatoare, bactericide, antivirale, antiparazitare, epitelizante, antitoxice, antiinflamatoare, cicatrizante, analgezice, antitumorale, anticanceroase și regeneratoare.

Acțiunea bactericidă este îndreptată împotriva mai multor specii de bacterii, paraziți, ciuperci și virusuri: streptococi, stafilococi, Klebsiella, Slamonella, Trichomonas, Shigella, Candida, Proteus sau Helicobater pylori.

Propolisul are totodată efecte anestezice de excepție, fiind de 3 ori mai puternice decât ale cocainei și 5 ori mai mari decât ale novocainei.

___________________________

CREMĂ DE PROPOLIS – REȚETĂ

O metodă simplă de a folosi propolisul extern este sub formă de cremă sau unguent. Rețeta pe care v-o prezentăm este pentru nivelul începătorilor, fiind deosebit de simplă.

Ingrediente

• 3 linguri de tinctură de propolis
• 50 g de untură (ulei de cocos sau unt de shea)
• 1 bucată de ceară cât o alună

Preparare

Dacă nu aveți untură curată (nesărată) în casă, puteți folosi ulei de cocos sau unt de shea, care au proprietatea de a se întări la temperaturi mici. În plus, au numeroase efecte benefice asupra pielii.

Se pune untura și ceara de albine într-o cratiță la foc mic, până se topesc complet. După ce amestecul s-a răcorit puțin, se adaugă tinctura de propolis și se amestecă. Se lasă apoi să se solidifice. Dacă alifia nu s-a închegat, se poate topi din nou la bain-marie și adăuga încă o bucățică de ceară.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’4324, 3532, 3160′ button=’Cumpără aici’]

Se toarnă fierbinte în recipiente (borcane de sticlă, cutii de metal sau de plastic) și se lasă să se răcească până la solidificarea completă. Se pune capacul și se păstrează în frigider.

Utilizare

Acest unguent de propolis se aplică precum orice alifie. Se unge pielea afectată de răni, eczeme, arsuri, contuzii și alte afecțiuni ale pielii.

___________________________

Surse:

1. Farmacia Verde, Propolisul, un medicament miraculos: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/26/propolisul-un-medicament-miraculos/

2. Farmacia Verde, Propolisul, cel mai puternic antiinfecţios natural: http://www.farmacia-verde.ro/2010/07/07/propolisul-cel-mai-puternic-antiinfectios-natural/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.