APĂ de GURĂ antiseptică – rețetă simplă

Apa de gură face parte din categoria produselor cosmetice care pot fi preparate foarte ușor în casă. Rețeta pe care v-o prezentăm este nespus de simplă.

Constă practic dintr-o infuzie de plante aromatice, înzestrate cu proprietăți antimicrobiene puternice. Un ingredient important adăugat la final este bicarbonatul de sodiu.

Apa de gura antiseptica

Pentru a spori efectul de împrospătare a respirației sau de combatere a bacteriilor, se poate adăuga o picătură de ulei esențial.

În această rețetă se folosește uleiul esențial tea tree (de arbore de ceai), renumit pentru proprietățile sale antiseptice. Este atât antibacterian, cât și antiviral și antifungic.

În igiena gurii, poate fi folosit și sub formă de gargară. Este deosebit de util și în curățarea suprafețelor din casă. Se pun câteva picături pe o lavetă sau pe un burete și se freacă zonele murdare din casă, îndeosebi din baie.

Cimbrul, ingredientul principal al acestei ape de gură, conține timol, un compus cu efecte antiseptice și antiinflamatoare.

Bicarbonatul de sodiu își are rolul lui, în sensul că ajută la neutralizarea bacteriilor asociate cu apariția plăcii dentare bacteriene și a halenei.

_____________________________

Apă de gură antiseptică – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de cimbru
• 1 crenguță de mentă și/sau de salvie
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 picătură de ulei esențial tea tree (arbore de ceai)
• 500 ml de apă

Preparare

Puneți apa la fiert într-un ibric. Când începe să clocotească, adăugați cimbrul mărunțit, menta și salvia și închideți focul. Puneți capacul și lăsați plantele la infuzat 5 minute. Pentru a extrage maximul de principii active din plante, este indicat să faceți o infuzie mai lungă, de circa 4 ore.

Strecurați infuzia într-un borcan de sticlă. Adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați energic, și după ce lichidul s-a răcit, se adaugă și uleiul esențial de arbore de ceai. Amestecați și închideți borcanul ermetic. Păstrați apa de gură obținută în frigider.

Se folosește ca o apă de gură normală. Se pune puțin într-un căpăcel sau pahar și se clătește cavitatea bucală câteva secunde/minute.

Atenție, după clătire, soluția nu se înghite.

____________________________

Surse:

1. ELEMENTAL, ULEI ESENȚIAL DE TEA TREE BIO: https://www.elemental.eu/ro/240-ulei-esential-de-tea-tree-bio.html

2. Cocina de Nihacc, Enjuague bucal de tomillo: https://cocinadenihacc.wordpress.com/2018/02/26/rnc-enjuague-bucal-de-tomillo/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]