Dureri de spate – leacuri, alifii din plante şi vitamine

Plantele aromatice adesea adăugate în mâncăruri, sunt şi leacuri anti-durere excepţionale. În medicina naturistă, ele sunt incorporate în creme, geluri, unguente și alifii.

Ardeiul iute (care conţin o substanţă analgezică numită capsaicină), extractul de semințe de muştar, menta şi coriandrul sunt câteva mirodenii vindecătoare pentru durerile de spate.

Dureri de spate – leacuri, alifii din plante şi vitamine

Dureri de spate – leacuri, alifii din plante şi vitamine

Remedii pentru dureri de spate

Dintre plantele care au proprietati anti-inflamatorii amintim următoarele: rozmarinul, angelica, bromelaina, valeriana, gheara mâţei, lemn-dulce, și extractele de semințe de struguri.

Există şi plante analgezice care ajută la ameliorarea durerii: splicuţa, brusturele, urzica, scoarţa de salcie, gheara diavolului, angelica, ghimbir, coada-calului și rădăcina de kava.

Tinctură de ardei iute

Se prepară din 15 g de ardei iute tocat mărunt şi 100 ml de alcool de 70 de grade. Soluţia se lasă la macerat la soare, sau pe calorifer, timp de 7 zile. Se fac frecţii pe spate sau picioare, pe locul dureros, de 3 ori pe zi. Atenţie! Tinctura este puternică, de aceea se vor spăla mâinile după folosire.

Alifie de sânziene

Se pun într-un borcan 20 g de sânziene uscată, mărunţită în 30 ml de alcool sanitar. Se închide ermetic şi se lasă la macerat 12 ore. Dimineaţa se adaugă peste macerat 200 ml de ulei de măsline şi se fierbe la bain-marie, timp de 3 ore.

Borcanul se mai lasă să stea încă 3 zile, agitându-se periodic, apoi se filtrează. Se pune apoi preparatul rezultat la foc, şi se adaugă 50 g de ceară de albine.

Se amestecă bine până se topeşte ceara. Se dă apoi la rece. Cu această alifie se unge şi se masează coloana vertebrală în fiecare seară. Este un leac bun pentru lombosciatică.

Tinctură din mai multe plante

Se pun următoarele plante într-un borcan:

– 10 g tătăneasă
– 10 g cimbru
– 10 g gimbir
– 70 g mărul lupului

Peste ele se toarnă 500 ml de alcool sanitar. Se închide ermetic şi se lasă la macerat 15 zile, agindu-se ocazional. Se filtrează şi se aplică sub formă de comprese de seara până dimineaţa.

Frecţii cu miere de albine

Mierea este un antiinflamator şi calmant puternic. Se aplică un strat subţire de miere direct pe zona afectată, şi se masează energic.

Mierea trebuie să pătrundă bine în piele. Masajul se poate face în fiecare zi, până când durerea de spate dispare.

Ceai de coajă de salcie

Pentru durerile lombare şi reumatism, se poate bea ceai de coajă de salcie. Se fierb 2 linguri de plantă la o cană cu apă şi se beau 3 căni pe zi. Ceaiul se bea încet, în decursul a 10 minute.

Comprese cu gheaţă

Gheaţa atenuează durerea de spate. Imediat ce apare durerea, se pune o pungă cu gheaţă învelită într-un prosop pe zona dureroasă pentru reducerea inflamaţiei.

Se masează spatele uşor, apoi se lasă să acţioneze. Compresul se schimbă în fiecare oră şi se ţine câte 15 minute.

Vitamine pentru durerile de spate

• Vitamina B12. Se iau câte 1-2 mcg pe zi, pentru reducerea senzaţiei de durere de spate.
• Vitamina D. De multe ori, durerea de spate acută şi cronică poate fi cauzată de lipsa de Vitamina D din organism. Se poate lua zilnic din lapte, peşte şi prin expunerea la soare.
• Magneziu. Acest mineral susţine funcţia normală a muşchilor, a ritmului inmii, a sistemului osos, imunitar şi nervos. Suplimentele cu magneziu reduc de asemenea durerea de spate considerabil.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. DACA AS AVEA ACEASTA TINCTURA ACUM AR FI FOST BINE MA DOARE SPATELE INGROZITOR

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]