Năpraznicul – iarba care vindecă numeroase boli (indicații terapeutice)

Dintre plantele care răsar la noi în ţară, Năpraznicul este o iarbă multi-vindecătoare, care luptă împotriva celor mai de temut boli, inclusiv contra cancerului.

Are o acţiune anti-tumorală puternică, recomandată într-o mulţime de afecţiuni, de la cele pe fond psihic, până la cele hormonale.

Napraznicul

Napraznicul

 

Năpraznicul (Geranium robertianum) se mai numeşte „Iarba Sfântului Robert”, acesta fiind numele călugărului care a descoperit aceatsă plantă, „ciocul-cocorului” sau „ciocul-berzei”, datorită înfăţişării sugestive.

Datorită anticorpilor puternici conţinuţi, năpraznicul creşte imunitatea şi puterea de apărare a corpului împotriva cancerului. Pentru boala canceroasă, se pot lua câte 6 comprimate pe zi, în cure de 3 luni cu o lună pauză între.

Tratamente cu năpraznic

• Imunitate – infecţii virale

Năpraznicul conţine fenoli cu efecte antibiotice, antiinfecţioase şi imunostrimulatoare. Se recomandă câte 4-6 comprimate de npăraznic pe zi, timp de o lună, pentru prevenirea infecţiilor virale şi a hepatitelor. Pentru recăpătarea forţelor, se poate bea suc proaspăt de năpraznic cu lapte (de capră).

• Afecţiuni pe fond nervos

Această plantă creşte rezistenţa la stres şi combate efectele negative ale radicalilor liberi şi a radiaţiilor. Persoanele afectate de surmenaj psihic, tuburări nervoase, migrene, tulburări hormonale şi de metabolism, pot lua câte 3-4 linguriţe de pulbere de năpraznic pe zi, timp de 30 de zile. Năpraznicul este bun în diabet, obezitate, herpes şi afecţiuni renale sau ale gonadelor.

• Diabet

Se beau câte 2-3 căni de infuzie combinată de năpraznic 30 de zile, după care se face o pauză de 10-14 zile. Năpraznicul reduce nivelul glicemiei şi măreşte diureza, prevenind totodată afecţiunile cardiovasculare specifice.

• Hemoragii interne

Se recomandă câte 4 căni de infuzie combinată de năpraznic zilnic. năpraznicul opreşte scurgerile de sânge (cum este hemoragia ulcerului) şi ajută la coagularea sângelui şi cicatrizarea ţesuturilor. În cazul sângerărilor nazale, se bea o cană de decoct concentrat de năpraznic cu o linguriţă de sare. Se pun picături în nas.

• Cancer intestinal, de prostată sau al vezicii urinare

Se bea câte un litru de infuzie combinată de năpraznic pe zi, în mai multe reprize. Curele durează 10-12 săptămâni, cu 2-3 săptămâni pauză între ele.

• Cancer uterin, cancer la sân şi pulmonar

Năpraznicul este renumit pentru tratarea bolilor organelor genitale la femei, a cancerului pulmonar, nodulilor la sân sau cancerului uterin. Se recomandă câte o linguriţă de pulbere de năpraznic cu un gălbenuş crud, administrat dimineaţa.

În restul zilei, se va lua câte o linguriţă de pulbere înainte de fiecare masă, de 3 ori pe zi. Tratamentul se poat urma un an, timp în care se recomandă o dietă bazată pe crudităţi.

• Fibrom uterin, chisturi ovariene, herpes genital

Se iau câte 6 comprimate de năpraznic pe zi, timp de 3 luni. În cazul herpesului, sunt bune spălăturile cu decoct concentrat de năpraznic, preparat din 4 linguri de plantă, fierte 5 minute.

 

• Tulburări şi dereglări menstruale

Femeile care suferă de ciclu prelungit sau amenoree, pot lua câte 2-3 linguriţe de pulbere de năpraznic pe zi, vreme de 28 de zile. Între cure se face o pauză de 1-2 săptămâni. În caz de ciclu menstrual prelungit şi răceli la rinichi, este bun şi decoctul de năpraznic.

• Impotenţă, sterilitate şi infertilitate

Bărbaţii afectaţi de importenţă pe fond psihic sau hormonal pot lua câte 4-8 comprimate de năpraznic pe zi. Se poate lua în combinaţie cu brânca-ursului, o altă plantă recomandată în cazuri de importenţă şi infertilitate.

Sterilitatea la bărbaţi se remediază cu câte 8 comprimate de năpraznic pe zi, timp de 3 luni, în 4-6 cure anual, iar la femei, prin administrarea a câte 200 ml de infuzie combinată de năpraznic, de 4 ori pe zi înainte de masă.

• Cancer bucal, de piele

Se iau câte 8 comprimate de năpraznic pe zi, timp de 3 louni, urmate de 3-4 săptămâni de pauză.

În cancerul de piele se recomandă şi aplicarea de cataplasme cu o pastă din 3-5 linguri de pulbere de năpraznic şi apă călduţă. Tifonul se ţine 2 ore, apoi se zona se lasă să se usuce jumătate de oră.

• Hemoroizi

Se recomandă băile de şezut cu un litru de decoct combinat de năpraznic, adăugat în 5 litri de apă. Baia durează 20 de minute şi are efecte antiinflamatorii şi cicatrizante.

Năpraznicul – contraindicaţii şi precauţii

Poate avea efecte adverse în cazul bolilor de prostată, care se remediază cu tinctură de ghimpe sau de pufuliţă. Folosiți doar preparate standardizate cu năpraznic din magazinele naturiste (ceai, capsule). Planta în doze mari poate fi toxică.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. Da, si eu m-am vindecat de carcinom epitelial uterin si cu pastile de napraznic, in paralel cu dieta vegetarian crudivora si rugaciune la moastele Sf Nectarie.Au fost suficiente 3 luni, iar carcinomul a fost absorbit! Am dublat acest tratament cu Pudra de orz verde si Argila.Au trecut de atunci 4 ani si sunt sanatoasa !

  2. candva, o batrana mi-a spus ca aceasta planata este f bine sa o poti avea la tine permanent ca un talisman ptr spor si reusite in viata-

  3. Atentie la administrare!In doze mai mari pate fi toxic.

  4. tare vreau o floare, sau o frunza-este f bine sa se poarte ca talisman ptr a atrage energii f pozitive-

  5. nu tiam cum arata si dupa ce am vazut-o, pana azi, n-am putut s-o guardez in biografie-multumesc-

  6. multumesc o sa caut la plafar

  7. Grozavu elena

    Nu știu la mine nu mai are efect acest năpraznic de și sun proaspete luate din magazine și le iau de 2 ani pentru hemoragii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.