Floarea Patimilor – cel mai bun leac pentru insomnie, anxietate, angoasă și palpitații

Datorită frumuseții sale unice, Passiflora este cunoscută mai ales ca plantă decorativă. Această floare are însă un potențial terapeutic extrem de valoros, mai ales pentru societatea actuală afectată tot mai mult de bolile care apar pe fond nervos.

Passiflora incarnata mai este cunoscută la noi sub numele de Floarea Pasiunii, deși denumirea corectă este „Floarea Patimilor”, datorită asemănărilor dintre nuanțele sângerii ale florilor și patimile Domnului.

Floarea Patimilor - Somnifer Natural

Floarea Patimilor – Somnifer Natural

Este o plantă cu efecte tămăduitoare extraordinare, având în special o acțiune sedativă, antispastică și anticonvulsivantă. Este extrem de utilă celor care întâmpină dificultăți în a adormi, precum și persoanelor care suferă de afecțiuni neurologice și ale sistemului nervosangoasă, anxietate, palpitații (tahicardie), Parkinson sau epilepsie, precum și de afecțiuni ale aparatului cardiovascular, respirator și digestiv.

Cercetătorii germani o consideră un somnifer de încredere. Numeroase studii au confirmat efectele sedative și anxiolitice ale acestei plante, utilizată în diverse combinații inclusiv pentru stări de stări de încordare și tensiune, agitație sau iritabilitate.

Un studiu realizat la Școala de Psihologie și Psihiatrie de la Universitatea Monash din Australia a arătat că ceaiul de Passiflora incarnata administrat în doze mici îmbunătățește calitatea somnului la persoanele sănătoase cu tulburări de somn. Participanții la studiu au consumat câte 1 cană de ceai pe zi, timp de 1 săptămână.

Passiflora conține antioxidanți puternici (compuși fenolici, flavonoide și acid clorogenic), glicozide, uleiuri volatile și alcaloizi.

Indicații terapeutice

– insomnie
– anxietate, iritabilitate
– stres
– depresie
– distonie neurovegetativă
– nevralgii
– convulsii, spasme musculare
– ischemie
– nevroză cardiacă
– angină pectorală
– hipertensiune arterială
– astm bronșic

Vestea bună este că Passiflora nu are efecte secundare notabile, nici contraindicații.

Moduri de administrare

Se poate administra sub formă de infuzie pentru un somn odihnitor, sau sub formă de pulbere ori tinctură pentru stările de iritabilitate sau nevralgii.

În cazul unor boli mai grave, precum epilepsie sau angină pectorală, se poate folosi tinctura de passiflora sau pulberea din planta uscată și măcinată prin râșnița de cafea, în cantitățile recomandate de medicul specialist.

Împotriva insomniei, se poate face o cură de cel puțin o lună de zi cu câte 1 cană de infuzie de passiflora consumată seara, cu 30 de minute înainte de culcare.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12244887
2. http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-6octombrie-decembrie-2015/floarea-patimilor-planta-de-leac-la-toate-popoarele-lumii/
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15261959
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21294203#

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Dacă vreau sa cumpăr ceai Cum cer Și eu am probleme de somn

  2. passiflora, floarea pasiunii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.