Sirop de PELIN cu MIERE pentru eliminarea TOXINELOR și tulburări DIGESTIVE

Dintre plantele care cresc spontan în flora țării noastre, pelinul este unul din cei mai puternici purificatori ai organismului uman. Pelinul se recoltează pe soare. Se taie vârfurile înflorite (3 mm), tulpinile și frunzele de la bază.

Se usucă la loc umbros, în straturi subțiri, întorcându-se des în primele zile. Pelinul uscat se păstrează în pungi de hârtie sau de pânză.

Sirop de Pelin

Sirop de Pelin

Sirop de pelin – rețetă

Siropul de pelin cu miere ajută la curățarea corpului de toxine și la tratarea afecțiunilor digestive. Acționează totodată și ca laxativ și carminativ (reduce balonarea).

Frunzele de pelin trebuie să fie proaspete. Se toacă mărunt și se umplu un borcan de 400 de grame pe un sfert. Se completează cu miere până sus. Se pune capacul și se lasă la macerat 30 de zile, apoi se strecoară. Se ia câte

O altă variantă ar fi să măcinați 150 g de pelin (vârfuri înflorite) prin râșnița electrică de cafea, iar pulberea obținută să o amestecați cu 400 g de miere într-un borcan de sticlă. După 2 săptămâni, se poate consuma. Se ia câte 1 lingură pe zi.

Siropul se poate prepara și din infuzie de pelin (150 g de plantă la 1 litru de apă fiartă, la care se adaugă 500 g de miere).

Copiii și adulții care nu au poftă de mâncare pot lua câte 1 linguriță de sirop, cu un sfert de oră înainte de mesele principale ale zilei. Acest leac poate fi folosit și pentru constipație atonă, atonie gastrointestinală, astm, bronșită și pneumonie. Cura nu trebuie să dureze mai mult de 3 săptămâni (cu 2 săptămâni pauză).

Pentru afecțiunile ficatului, astm bronșic, pietre la rinichi, dureri de cap sau insomnie, stoarceți frunze și flori de pelin pentru a obține un suc limpede. Acesta se îndulcește cu miere și se bea. Dacă nu aveți storcător, puneți planta mărunțită în blender și adăugați 1 litru de apă. Strecurați lichidul printr-o sită fină.

O cură detoxifiantă cu pelin nu trebuie să depășească o săptămână. Se poate repeta după 2 luni.

Contraindicații

– femei însărcinate
– femei care alăptează
– persoane cu ulcer gastric și duodenal
– persoane cu leziuni gastrice
– persoane cu tendință spre congestie cerebrală

Administrat în doze mari, pelinul poate deveni toxic, cauzând efecte adverse grave, precum intoxicații, convulsii, tremur sau spasme musculare sau chiar inconștiență și halucinații.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Abia astept sa fac, este prima data ca aud de asa ceva…Multumesc !

  2. Fac tictura de cativa ani si ne aduce multe ameliorari(acum o sa fac si sirop)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.