PRECAUȚII la consumul de SCORȚIȘOARĂ

Civilizațiile antice foloseau scorțișoara în diferite scopuri terapeutice: bronșită, probleme gastrointestinale, lipsa apetitului sau controlul diabetului.

Studiile științifice au arătat că scorțișoara este într-adevăr mai mult decât un aromatizant culinar. Cercetările au asociat consumul terapeutic de scorțișoară cu următoarele efecte benefice:

– reglarea nivelului de zahăr din sânge
– îmbunătățirea digestiei
– reducerea tensiunii arteriale
– scăderea colesterolului
– ameliorarea durerilor menstruale și musculare
– combaterea infecțiilor bacteriene și fungice
– stimularea memoriei
– protejarea creierului

Precauții la Scorțișoară

Precauții la Scorțișoară

Efecte secundare și precauții

Deși pare un condiment inofensiv, consumul de scorțișoară trebuie dozat cu multă prudență. Ingerată în cantități mari, poate cauza toxicitate, datorită unei substanțe numite cumarină. În studiile pe diabet, cercetătorii au folosit doze de 1-6 g de pudră de scorțișoară pe zi, fără efecte adverse.

Scorțișoara chinezească, denumită științific Cassia, conține cumarină, o substanță care poate fi toxică pentru ficat dacă este folosită în doze mari. Institutul Federal German Pentru Evaluare a Riscurilor a avertizat în anul 2006 cu privire la consumul unei cantități mari de scorțișoară Cassia.

Este foarte important să știm că există mai multe tipuri de scorțișoară dintre care doar una este considerată „adevărată”. Aceasta se numește scorțișoara de Ceylon, produsă în India.

Cel mai popular tip de scorțișoară comercializat la noi și în alte țări este scorțișoara Cassia, numită și “scorțișoara chinezească”. Aceasta conține o cantitate mult mai mare de cumarină.

În scop medicinal, dar și culinar, este indicat să folosiți scorțișoara Ceylon. Se găsește mai greu, la magazinele specializate sau in magazinele online. Citiți aici despre diferența între cele două tipuri scortisoara. Există și extracte purificate de scorțișoară la magazinele naturiste care nu sunt toxice.

Scorțișoara nu trebuie folosită în locul medicamentelor, în special dacă aveți diabet. Cereți sfatul medicului înainte de a încerca o abordare naturistă. Cumarina poate interacționa cu unele medicamente, precum aspirină, antiinflamatoare (Ibuprofen, naproxen etc), anticoagulante (precum warfarină), medicamente pentru inimă și diabet, sau antibiotice.

Unele persoane pot dezvolta reacții alergice la scorțișoară și produsele care conțin scorțișoară.

Surse:
https://nccih.nih.gov/health/cinnamon
http://www.greenmedinfo.com/blog/6-healthy-reasons-eat-more-real-cinnamon-not-its-cousin
http://www.greenmedinfo.com/search/google-cse#gsc.q=cinnamon

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.