Hiperglicemia: Cauze, Simptome, Tratament Naturist

Hiperglicemia ne indică faptul că în sângele nostru se află o cantitate prea mare de glucoză. La baza acestei condiţii se află un deficit sever de insulină sau o anume incapacitate a organismului de a utiliza depozitele de insulină pe care le deţine, în mod corespunzător.

Hiperglicemia: Cauze, Simptome, Tratament Naturist

Valorile normale ale glicemiei

Valorile normale ale glicemiei sunt situate între 73 – 110 mg/dl, pe nemâncate. Când valoarea glicemiei depăşeşte 111 – 126 mg/dl, aceasta poate să arate prezenţa unui diabet latent, care nu are putere de manifestare, la momentul de faţă. Dacă valoarea glicemiei testate peste 126 mg/dl, aceasta indică diabet. Hiperglicemia apare în momentul în care nivelul glucozei trece peste concentraţie de 120 mg la 100 ml de sânge.

Cu toate acestea, trebuie menţionat faptul că glicemia „normală” variază în mod constant. De aceea, o valoare glicemică de 100 mg poate fi deseori considerată normală, fără să indice neapărat un diabet zaharat. În acest caz însă, în următorul interval de timp, glicemia poate sări până la limita maximă.

Simptomele în hiperglicemiei

• Halenă
• Senzaţie continuă de sete
• Apetit exagerat
• Urinări frecvente
• Stare de oboseală acută, slăbiciune, somnolenţă
• Vedere înceţoşată şi alte tulburări de vedere
• Dureri de cap şi dificultăţi de concentrare
• Scăderea în greutate

Cauzele hiperglicemiei

Există mai mulţi factori care pot conduce în timp la înregistrarea unei stări hiperglicemice. Aceste stări apar cel mai des după mesele bogate în glucide.

• Aport insuficient de insulină
• Excese alimentare
• Boli suprapuse diabetului
• Lipsă de mişcare
• Stresul, emoţiile negative
• Excesul de hormoni hiperglicemianţi

Tratamente Naturist Pentru Hiperglicemie

De regulă, hiperglicemia se tratează cu doze de insulină, administrate zilnic în baza unei recomandări a medicului specialist. Însă pe lângă acest tratament, se pot folosi remediile naturiste.

Infuzie şi decoct îndulcit cu ciclamat sau zaharină sunt indicate. Tratamentul cu aceste infuzii trebuie să fie urmat cel puţin 30 de zile.

Infuzia de urzică. Se recomandă pentru prevenirea hiperglicemiei şi a diabetului.

Suc de castraveţi. Hiperglicemia poate fi prevenită cu ajutorul sucurilor de legume, citrice şi plante. Consumul zilnic de suc de castraveţi verzi ajută foarte mult la reglarea indicelui glicemic.

Suc de lămâie. Limonada neîndulcită sau sucul de lămâie diluat în apă poate fi de folos celor care sunt predispuşi la diabet zaharat.

Gelurile de aloe vera şi băuturile preparate din seva acestei plante au efecte benefice în hiperglicemie şi diabet.

Varză murată. Consumaţi mai multă varză murată la mesele de prânz.

Sfaturi Pentru Pevenirea Diabetului Zaharat: Dietă şi Mişcare

Mişcarea, dieta şi menţinerea unei greutăţi corporale optime sunt principalii factori de care trebuie să ţinem seama când urmărim prevenirea îmbolnăvirii de diabet.

Se recomandă renunţarea la fumat
Se va evita pe cât posibil sedentarismul
Se vor elimina din dietă alimentele care conţin multe calorii
Se recomandă un consum mare de apă pentru hidratarea corectă a organismului şi eliminarea excesului de zahăr din urină
Se recomandă exerciţiile fizice regulate pentru scăderea nivelului de glugoză din sânge.
Se recomandă calcularea numărului de carbohidraţi consumaţi
Se recomandă verificarea glicemiei în mod regulat

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.