GOJI – Cea Mai Sănătoasă Plantă de Pe Pământ?

Goji (Goji Berry) este o plantă originară din Himalaya, a cărei fructe fac minuni cu sănătatea umană. Este un leac miraculos care datează din anii 800 D.C. Deşi utilizate din antichitate de terapeuţii chinezi şi tibetani, fructele Goji au fost recent scoase la lumină şi promovate de medicina naturistă contemporană.

Planta Goji – Cea Mai Sănătoasă Plantă de Pe Pământ

Goji

Studiile asupra fructelor Goji au arătat că această plantă este un complex de nutrienţi, dacă nu chiar cea mai sănătoasă plantă de pe terra! Fructele Goji seamănă de la distanţă cu fructele de cătină sau de măceşe, dar nu sunt. Au devenit atât de populare tocmai datorită alfabetului complet de substanţe hrănitoare pe care le conţin.

Beneficiile fructelor Goji

Cresc rezistenţa organismului. Goji întăreşte corpul la toate nivelurile, energizează toate funcţiile organismului şi creşte anduranţa la efort. Este un bun remediu pentru cei care se simt veşnic obosiţi, dar şi pentru recuperarea convalescenţilor.

Întineresc organismul. Fructele Goji au această calitate de a ne face să ne simţim mai tineri şi mai sănătoşi. Goji stimulează secreţia hormonului tinereţii, dizolvă celulele adipoase, îmbunătăţeşte memoria, somnul, libidoul şi grăbeşte procesul de vindecare al bolanvilor.

Prelungesc viaţa. Fructele Goji conţin antioxidanţi extrem de puternici care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului. Mai mult, această plantă are puterea de a lupta contra radicalilor liber care duc la diferite forme de cancer.

Combat cancerul 100%. Goji este cu adevărat o plantă miraculoasă, întrucât conţinutul unic de germanium previne şi descompune în totalitate celulele canceroase. Celelalte substanţe din compoziţia fructelor Goji luptă împotriva mutaţiilor genetice şi cresc capacitatea corpului de a se apăra împotriva bolilor şi infecţiilor.

Planta Goji – Cea Mai Sănătoasă Plantă de Pe Pământ

Fructe Goji

  Întăresc inima. Goji conţine polizaharide cu rol în reglarea tensiunii arteriale şi prevenirea bolilor de inimă. Fructele Goji ajută enorm la menţinerea integrităţii arterelor.

Reduc nivelul colesterolului. Antioxidanţii din fructele Goji previn oxidarea colesterolului şi contribuie la menţinerea acestuia la unui nivel optim. Consumul de Goji ajută de asemenea la buna funcţionare a arterelor.

•  Scad glicemia. Goji are minunatul efect de reglare a cantităţii de zahăr din sânge. Substanţele conţinute de această plantă îmbunătăţesc metabolismul insulinei şi previn problemele vasculare specifice bolnavilor de diabet.

  Elimină kilogramele în plus. Goji este bun şi pentru slăbit, întrucât nutrienţii conţinuţi favorizează arderile rapide ale grăsimilor şi transformarea alimentelor în energie. Consumul de fructe Goji ajută la eliminarea rapidă a surplusului de kilograme.

Cum se consumă fructele Goji

Cei care sunt la prima utilizare a acestui produs, sunt sfătuiţi să înceapă cu 5 fructe pe zi, primele 3 zile. Persoanele care obişnuiesc să consume fructe Goji, pot cumpăra o punguţă de 500 g de fructe, din care pot lua câte 8 grame pe zi, timp de o lună. În scop terapeutic de tratare a anumitor boli, se vor consuma câte maxim 100 g de fructe Goji pe zi. În timpul curei cu fructe Goji este bine să se bea multă apă, deoarece aceste fructe pot da constipaţie în primele zile.

Cum se plantează Goji

> Informații despre cum se cultivă și îngrijește planta Goji puteți citi acest articol.

> Puteti cumpara online Goji de la Pronat

Contraindicaţii

Planta Goji nu este indicată pe perioada tratamentului cu anticoagulante, nici pe perioada sarcinii sau a alăptării. Pot apărea alergii în urma consumului de Goji la cei sensibili la roşii, vinete sau ardei.

_______________________________________________________________________________

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


25 comentarii

  1. Avem si noi catina noastra si este tot la fel de sanatoasa!

  2. Foarte adevarat d-na Luminita!!!!!!

  3. Planta asta e PANACEU UNIVERSAL ? Sa fim seriosi !

  4. Si la noi este aceasta planta,sunt sigura pt ca seamana fff bine cu planta si fructele din foto.Eu sunt plecata de multi ani dar am trait la tara si cunosc f bine plantele,batranii aveau un fel de” gard viu” si imi placeau aceste fructe cand eram mica dar bunica nu ma lasa sa mananc zicea ca or fi otravitoare.Dar pt ca nu aveau din ce sa faca garduri la gradini plantau crengute de aceasta planta iar dupa 2-3 ani era un gard forte bun care proteja gradina . Deci si la noi se pot planta dar inca lumea la tara nu stie ,nu cunoaste aceasta planta minune

  5. Nu cred ca e planta despre care este subiecul…am gustat toate plantele si fructele in copilarie…la noi nu creste Goji!!! Dar,e minunata,eu o folosesc de cativa ani la micul dejun,in lapte,iaurt,cafea si ca atare de 2 ori pe zi..Are exact efectul scris in prospect…mai nou o amestec cu chia si o pun in orice dimineata!!!Ma simt mult mai bine ,in parte datorita ei!!!

  6. Dar de unde luam planta (GOJI)???
    )

  7. Fructele se gasesc la Plafar!

  8. AM PLANTAT IN GRADINA MEA !!

  9. Mi-as dori si eu sa stiu de unde pot procura aceasta planta minune ??????

  10. Elena Anghel , eu am cumparat de la Dedeman , a rodit din primul an . E POSIBIL SA GASITI SI ACUM LA HIPERMARKETURI !!!

  11. Goji sau catina?! Asta e intrebarea mea…:).

  12. Goji e Lycium Barbarum si catina e Hippophaë rhamnoides

  13. or fi bune ,da’ au un pret!

  14. DENUMIREA POPULARA -DRACILA-SE INMULTESTE FOARTE REPEDE

  15. LA CE PRET E LA NOI LA TULCEA GASIM SAU NU

  16. am vazut panta in „dedeman”,costa 19,00 lei!

  17. …scuze am vrut sa scriu „planta”

  18. Ca atare .gasesti in toate famaciile naturiște

  19. si in supermarket dar sunt fff foarte scumpe la bn nostrii !!

  20. OARE ACEASTA PLANTA NU ESTE ASEMANATOARE CU, CATINA ROSIE DE LA NOI ?

  21. I se mai zice si catina de gard are fructul mai mic decat cel din comert!!

  22. Da ,este foarte buna,eu o folosesc de 2 luni si se vad rezultatele,este recomandat sa fie folosita sub forma de ceai ,dar drept sa va spun,mai mult imi place in iaurt sau asa simplu de mestecat foarte bine,este dulce acrisoara,se ia cite doua linguri mari ,atit dimineta cit si seara,aveti grija nu abuzati!! se gaseste in supermarcheturi sau la plafar ca,este mai iefin ca,pret.

  23. Panait Lenuța

    Doamna Florentina Enache ,ați mâncat fructe otrăvitoare de zdrăcini,de care mănâncă caprele! Seamănă la fructe cu Goji,dar sunt mai mici ,iar Goji ,sunt mai mari,e un arbust cu altfel de frunze și nu crește la noi,decât dacă e cumpărat din magazine sau de pe FB de la Grădina Max Ro,30 lei ,7 04 2023!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]