Sucurile din plante – sevă vie pentru un organism puternic

Natura este o farmacie completă, care conţine toate leacurile posibile pentru sănătatea omului. De jur împrejur, suntem ocrotiţi de acoperământul verde al naturii.

Plantele ne vindecă în mod gratuit, dat fiind faptul că ele cresc prin locurile cele mai accesibile omului. Nu au efecte secundare grave.

Sucurile din plante – sevă vie pentru un organism puternic

Sucurile din plante – sevă vie pentru un organism puternic

Sucurile din plante – sevă vie pentru un organism puternic

Seva conţinută de plantele verzi este un medicament excepţional pe care bătrânii noştri îl consumau ca atare sau îl transformau în sucuri și alte produse vindecătoare.

Sucul de ghiocei

Ghiocelul are proprietăţi terapeutice neaşteptate.

Sucul de ghiocei se recomandă pentru tratarea zonelor pătate de la nivelul mâinilor şi a pielii, a pistruilor şi a petelor negre de pe faţă şi gât.

Se folosesc florile de ghiocei, peste care se toarnă zeama de la 2 lămâi coapte. Vasul trebuie bine agitat pentru a permite sucului de lămâie să pătrundă în ghiocei.

La urmă se strecoară licoarea cu ajutorul unui tifon, şi se depozitează în sticulţe închise la culoare, acoperite cu dopuri de ceară.

Tratamentul descris mai sus se face seara, înainte de culcare. Se aplică folosind p bucăţică de vată.

Sucul de păpădie

Păpădia este un întăritor şi un stimulent natural pentru întreg organismul.

Sucul de păpădie conţine magneziu şi fier. Hrăneşte, curăţă şi tonifică.

Este recomandat în anemie, astenie, hemoroizi, reumatism şi gută.

Se poate consuma şi pentru întărirea oaselor, a dinţilor şi a coloanei vertebrale, mai ales în combinaţie cu sucul de gulie.

Sucul de gălbenele

Gălbenelele se mai numesc şi filimica şi sunt recomandate ca leacuri rapide pentru afecţiuni ale pielii. Sucul se prepară din tulpine, frunze şi flori. Se spală şi se storc umede prin storcătorul electric de bucătărie. Sucul de gălbenele se poate întrebuinţa mai ales de către bolnavii de cancer de piele. Este un remediu excelent pentru înlăturarea petelor colorate din naştere, precum şi a petelor de bătrâneţe.

Sucul de sânziene (drăgaica)

Sânzienele sunt ideale în inflamaţii şi cicatrici. Tratează de asemenea boli endocrine, mai ales hipo- şi hiper-tiroidia.

Sucul de drăgaică se obţine prin stoarcerea plantei proaspete, umede.

Se foloseşte storcătorul electric normal. Sucul este bun în tratamentele pentru ulceraţii canceroase şi în multe boli maligne de piele.

Vezi şi miraculoasele efecte ale sucurilor de legume.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.