Cura cu turmeric pentru slăbit

Unul din motivele pentru care femeile includ turmericul în dieta lor este pentru a le ajuta să slăbească.

Acest condiment are nenumărate beneficii. Îmbunătățește starea generală de sănătate și imunitatea. Indienii îl folosesc ca antiinflamator din cele mai vechi timpuri.

Cura cu turmeric pentru slabit

Cura cu turmeric pentru slabit: Azerbaijan-stockers

Este adevărat că turmericul ajută la slăbit?

Studiile științifice confirmă utilitatea turmericului în ceea ce privește scăderea în greutate.

Rădăcina acestei plante conține curcuminoide, din care curcumina este cea mai importantă și studiată. Curcumina este de fapt pigmentul care dă turmericului culoarea sa galbenă vibrantă.

Citește și – Turmericul reduce stările mentale negative și greutatea corporală

Acest antioxidant din clasa polifenolilor ajută la controlul bolilor inflamatorii. Este util în sindromul metabolic (diabet, obezitate, hiperlipidemie, hipertensiune), artrită și anxietate.

Datele recente arată curcumina eficientă în reducerea surplusului ponderal. Acest beneficiu se datorează proprietăților sale antiinflamatoare. Tulburările metabolice au la bază tot o inflamație sistemică.

Curcumina limitează creșterea în greutate și crește sensibilitatea la insulină, după cum au arătat-o experimentele efectuate pe animale.

Rezistența la insulină împiedică utilizarea glucozei ca energie pentru funcțiile corpului și arderea grăsimii corporale.

Curcumina reduce inflamația cronică

Persoanele supraponderale sau obeze au de regulă o inflamație cronică în organism.

Un studiu din 2013 a dezvăluit că polifenolul principal din turmeric suprimă inflamația cronică din țesutul gras.

Un studiu realizat pe animale a arătat că în combinație cu piperina, curcumina optimizează procesul de ardere a grăsimii corporale și suprimă markerii inflamatori asociați cu o dietă bogată în grăsimi.

Citește și – Ceaiul de turmeric este benefic pentru imunitate, diabet, colesterol, dureri articulare – dr. Josh Axe

Piperina este substanța activă principală din piperul negru. Aceasta crește cu până la 2.000% absorbția curcuminei în corp.

În ciuda rezultatelor bune obținute până acum, este nevoie de studii umane pentru confirmarea lor. Cele mai multe cercetări au fost realizate pe animale.

Doza de turmeric recomandată zilnic

Turmericul poate fi consumat sub formă de ceai sau capsule. Poate fi de asemenea adăugat în cafea, lapte sau în mâncăruri.

Nu există o doză oficială recomandată până în prezent. Conform experților din comitetul de aditivi alimentari (JECFA), curcumina poate fi consumată în siguranță până la 1,4 mg per 450 g greutate corp pe zi.

Citește și – Abdomen plat în 5 zile cu ceai de turmeric, scorțișoară și ghimbir

Curcumina este un compus liposolubil. Asta înseamnă că se absoarbe mai bine atunci când este consumată împreună cu o sursă de grăsime (ulei de măsline, avocado, lapte, ouă).

Lapte cu turmeric pentru slăbit

Indienii adaugă turmeric în curry sau mâncărurile lor tradiționale cu linte. Îl pun de asemenea în lapte cald și consumă această băutură ca remediu pentru răceli sau inflamații.

Citește și – Lapte cu turmeric și miere – remediu indian pentru tuse și dureri în gât

Modul exact de preparare îl găsiți în acest articol. Puteți adăuga și puțină scorțișoară, pentru a stimula metabolismul. 

Precauții și contraindicații

Înainte să includeți turmericul în dieta zilnică este bine să citiți contraindicațiile la acest condiment. Le găsiți detaliate în acest articol.

Sursă articol: Raksha Hedge, Is turmeric good for weight loss? Organic Facts: https://www.organicfacts.net/turmeric-weight-loss.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.