Uleiul de Argan – Beneficii şi Tratamente Naturiste

Scump, rar şi mistic, Uleiul de Argan este considerat a fi o comoară adusă din Maroc în cosmetica din întreaga lume.

Atât de preţios este acest ulei, încât trebuie să fie crescuţi 6 arbori Argina Spinosa pentru a obţine un litru de ulei de argan.

Uleiul de Argan – Beneficii şi Tratamente Naturiste

Uleiul de Argan – Beneficii şi Tratamente Naturiste

Origini ulei de argan

Cele mai bune lucruri le căpătăm din Natură, fără îndoială. Trăim printre plante medicinale care sunt un real elixir al vieţii.

Există secrete despre sănătate, vitalitate şi frumuseţe şoptite de aceste organisme vegetale din jurul nostru pe care noi nu le auzim.

Uleiurile esenţiale sunt o nouă modă nouă în România. Vedetele (vezi Andreea Raicu) au început să exploateze prima dată uleiul de argan, şi mai apoi femeile de rând care acordă o mare importanţă aspectului exterior.

Însă el a fost utilizat încă din timpuri străvechi. Femeile din Marocul antic obişnuiau să folosească acest ulei pentru păr şi piele. Fiind considerat un ulei terapeutic, era de asemenea utilizat în prevenirea şi tratarea unor boli.

Ulei de argan proprietăţi

Relaxant, revitalizant, hidratant şi hrănitor, Uleiul de Argan are numeroase valenţe medicinale. Combate acneea, ridurile, pielea uscată şi îmbătrânirea.

Uleiul de Argan are o compoziţie aproape asemănătoare cu Uleiul de Măsline, însă este mult mai bogat în substanţe nutritive: Vitamina A, Vitamina E, acizi graşi Omega 6 şi Omega 9, acid palmitic, acid oleic, acid stearic,  acid linoleic, antioxidanţi, steroli.

Beneficii ulei de aragan

Uleiul de Argan este renumit pentru efectele benefice pe care le are asupra pielii: ten, mâini, tălpi, unghii, scalp.

• Atenuează ridurile
• Luptă împotriva acneei
• Oxigenează celulele
• Dezinfectează. protejează, catifelează şi cicatrizează pielea
• Întăreşte unghiile
• Reduce inflamaţiile
• Protejează pielea împtriva razelor violete
• Are efect anti-îmbătrânire
• Hrăneşte scalpul
• Înmoaie, descurcă şi întăreşte elasticitatea părului
• Luptă împotriva măreţii şi căderii părului
• Repară celulele afectate de vopsea şi coafor
• Combate celulita şi previne apariţia vergeturilor

Tratamentele naturiste cu ulei de argan

> Pentru unghii se poate face o mixtură din 2 linguri de ulei + 2 linguri de zeamă de lămâie.

> Pentru un păr sănătos şi luminos se întinde ulei de argan pe toată suprafaţa părului, repartizat uniform prin pieptănare. Se acoperă capul cu un prosop cald şi se ţine 20 de minute. Se spală părul cu şampon şi se clăteşte.

> Pentru ten, se aplică un strat subţire de ulei de argan şi se lasă să acţioneze 15 minute. Folosiţi un tampon de vată îmbibată în apă pentru a şterge excesul de ulei.

> Pentru acnee se prepară o mască din argilă, apă şi ulei esenţial de lămâie. Se aplică pe zona afectată şi se lasă 30 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă, după care se masează tenul cu ulei de argan şi puţin ulei de cimbrişor.

> Pentru celulită se amestecă 3 linguriţe de ulei de argan, 2 linguriţe de ulei de parafină şi o linguriţă de ulei esenţial de lemongrass. Se masează circular zona marcată de celulită de trei ori pe zi.

Atenţie! Uleiul de argan nu trebuie aplicat pe răni sau pe pielea iritată.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. stau si ma intreb ,cum am trait pana acum ,fara toate aceste produsedin afara ,numai cu ale noastre,oare nu mai sunt bune,sau suntem snobi si prosti?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.