Cum să păstrezi pătrunjelul și mărarul proaspăt mai mult timp – 2 trucuri 

Verdețurile sunt indispensabile în bucătărie. Le adăugăm în ciorbe, le punem în salate, le folosim la decorarea platourilor.

Din păcate, legăturile de pătrunjel, mărar și leuștean pe care le cumpărăm din piață sau le recoltăm din grădină nu rezistă mult. În câteva zile se ofilesc și nu mai par a fi bune de nimic.

Cum sa pastrezi patrunjelul si mararul proaspat mai mult timp

Cum sa pastrezi patrunjelul si mararul proaspat mai mult timp

Cum păstrăm prospețimea pătrunjelului

Cum facem să păstrăm mai mult timp zarzavaturile proaspete? Există 2 metode prin care putem preveni veștejirea lor.

Puneți-le în borcane!

Primul lucru pe care trebuie să îl evitați atunci când vreți să mențineți prospețimea zarzavaturilor este să le spălați.

După ce le-ați cules sau le-ați cumpărat de la piață, retezați tulpinile, astfel încât mănunchiurile să încapă în borcane în poziție verticală. Măsurați-le înainte de a le tăia.

Tulpinile tăiate nu se aruncă, ci se pot folosi imediat a gătit sau se pun la uscat și se folosesc în sezonul rece.

Strângeți vârfurile zarzavaturilor și introduce-le în borcan, cu tulpinile în sus. Aveți grijă să nu le rupeți. Nu trebuie să le îndesați. Lăsați-le lejere.

Închideți apoi borcanele cu capace și puneți-le în frigider.

Zarzavaturile se vor menține proaspete și câteva zile bune. Mărarul rezistă până la 30 de zile, iar pătrunjelul până la 10 zile.

Este o metodă de conservare temporară care vă poate fi utilă în bucătărie. Veți vedea că prin această metodă de conservare, zarzavaturile nu se ofilesc, nici nu se strică. Rămân verzi și viguroase.

Singura condiție este să nu le spălați înainte. Trebuie să perfect uscate când le introduceți în borcane, pentru a evita mucegăirea.

Citește și – Cum să conservi plantele aromatice proaspete în ulei

Puneți-le în apă!

A doua metodă, probabil mult mai cunoscută și practicată decât prima, este introducerea zarzavaturilor proaspăt culese în apă.

Chiar și numai o legătură de pătrunjel dacă aveți, nu o lăsați să se altereze. Îndată ce ați adus-o în casă, puneți-o într-un pahar cu apă.

De data aceasta trebuie să spălați zarzavaturile. Curățați-le de buruieni, de insecte și de porțiunile stricate.

Puneți apă de 2-3 degete într-un pahar sau într-un borcan înalt. Introduceți mănunchiul de pătrunjel și acoperiți planta cu o pungă de plastic.

Folosiți câte un pahar/borcan separat pentru fiecare legătură.

Puneți-le în frigider și verificați la câteva zile dacă trebuie să mai completați cu apă.

Veți vedea că frunzele vor rămâne verzi. Nu se vor ofili, nici nu se vor ofili. Se vor menține în stare bună chiar și o lună de zile! Astfel le veți putea folosi oricând aveți nevoie, fără să trebuiască să le puneți în congelator și să le dezghețați înainte de utilizare.

Citește și – Cum să păstrezi mai mult timp alimentele şi resturile de alimente

Surse articol:

1. Rețete Ușoare, Mărarul și pătrunjelul își păstrează mult timp prospețimea. Un truc folositor! https://retete-usoare.eu/mararul-si-patrunjelul-isi-pastreaza-mult-timp-prospetimea-un-truc-folositor/</a
2. Rețete Ușoare, Menținerea îndelungată a prospețimii verdețurilor! https://retete-usoare.eu/mentinerea-indelungata-a-prospetimii-verdeturilor/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.