Cele mai bune plante pentru rinichi

În acest articol vei găsi câteva plante pentru rinichi, recomandate de cei de la „Global Healing Center”. Rinichii fac parte din categoria organelor cu rol de detoxifiere a organismului. La fel ca ficatul și plămânii, rinichii ajută la curățarea corpului de toxine și deșeuri.

Rinichii sunt situați pe partea laterală posterioară a abdomenului. Sunt importați pentru reglarea presiunii arteriale, producția de globule roșii de sânge și sintetizarea vitaminei D.

Plante pentru rinichi

Plante pentru rinichi: Rawpixel.com – www.freepik.com

Au de asemenea un rol important în curățarea sau purificarea sângelui de toxine. În momentul în care rinichii nu mai funcționează cum trebuie, ei nu mai pot filtra deșeurile din sânge. În consecință, toxinele care ar trebui eliminate prin urină rămân în fluxul sanguin, cauzând probleme de sănătate.

În general, rinichii au nevoie de multă apă, de fructe și legume, precum și de mișcare fizică. Pentru a stimula funcția lor, poți apela la ajutorul plantelor.

Pe cât de populară este expresia „remedii pentru curățarea rinichilor”, pe atât de incorectă. Nu rinichii au nevoie să fie curățați, deoarece ei sunt responsabili în sine cu curățarea corpului. Mai precis, rinichii curăță sângele. 

Așadar, corect este să spunem „remedii care stimulează funcția rinichilor pentru curățarea sângelui de toxine„. 

Cele mai bune plante pentru rinichi

Iată care sunt cele mai bune plante pe care le poți folosi pentru prepararea de ceaiuri pentru rinichi.

Merișor pentru rinichi

Studiile au arătat că sucul de merișor este bun pentru rinichi. Mai precis, acesta poate ajuta în tratamentul infecțiilor urinare și a calculilor.

Merișoarele sunt bogate în substanțe antioxidante, precum proantocianidine de tip A. Acestea influențează pozitiv răspunsul organismului la inflamații.

Ginkgio biloba pentru rinichi

Probabil că nu te așteptai să găsești această plantă în lista de ceaiuri pentru rinichi. Ginkgo biloba exercită in efect protector asupra rinichilor împotriva daunelor provocate de toxine.

Mai mult decât atât, Ginkgo stimulează anumite enzime din corp care combat efectul toxinelor stocate în rinichi.

Coada-calului pentru rinichi

Este bine cunoscută acțiunea diuretică și benefică a acestei plante asupra rinichilor. Datorită faptului că mărește cantitatea de urină eliminată din corp, coada-calului ajută la curățarea rinichilor și a tractului urinar. Poți bea ceai de coada-calului sau poți lua capsule cu coada-calului.

Nalbă pentru rinichi

Rădăcina de nalbă are un efect calmant asupra mai multor țesuturi, inclusiv asupra țesuturilor tractului urinar. Stimulează producția de urină, iar mucilagiile pe care le conține sunt utile împotriva pietrelor la rinichi.

Ienupăr pentru rinichi

Boabele de ienupăr protejează rinichii de toxinele dăunătoare. Uleiul volatil regăsit în fructele de ienupăr este bogat în monterpeni (limonen, camfor, beta-pinen) și antioxidanți cu efecte antiinflamatoare, antibacteriene și anticancerigene.

Strugurii ursului pentru rinichi

Această plantă are efecte astringente, calmante și totodată tonice la nivelul tractului urinar. Unele studii susțin că strugurii ursului pot ajuta la curățarea rinichilor.

Țelină pentru rinichi

Atât rădăcina, cât și semințele de țină posedă proprietăți diuretice prin care ajută la curățarea rinichilor și eliminarea toxinelor prin urină.

Țelina susține sănătatea renală și datorită conținutului de potasiu și sodiu.

Păpădie pentru rinichi

Frunzele și rădăcina de păpădie au efecte diuretice remarcabile. Sunt considerate utile în afecțiunile renale și hepatice. Trebuie să știți că rădăcina este mult mai eficientă în eliminarea toxinelor decât frunzele.

Ceai pentru rinichi

Un ceai bun pentru rinichi, cu efect diuretic, dezinfectant și antiinflamator asupra căilor renale este ceaiul Ecoren de la Farmacia Naturii. Ajută în infecțiile urinare, insuficiență renală, nefrită și edeme. Previne totodată formarea pietrelor la rinichi.

Bibliografie:

1. Jillian Kubala, 5 Emerging Benefits of Juniper Berries, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/juniper-berries
2 Dr. Edward Group, The 10 Best Herbs for Kidney Cleansing Global Healing Center: https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-best-herbs-kidney-cleansing/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.