ALOE vera conține toate VITAMINELE necesare zilnic, inclusiv B12 – dr. Ovidiu Bojor

Aloe vera este fără îndoială una din cele mai valoroase plante din lume. Pe lângă proprietățile sale medicinală diverse, se remarcă și ca o plantă alimentară, care poate oferi organismului necesarul zilnic de nutrienți, îndeosebi de vitamine și minerale.

Există circa 250 de specii de Aloe, din care cea mai folosită și studiată este Aloe barbadenis. Este una din cele mai vechi remedii din lume, fiind utilizată inițial pentru soluționarea problemelor digestive – în doze mici, ca leac digestiv, sau în doze mari cu scop purgativ.

Aloe vera

Aloe vera – o plantă foarte hrănitoare

În cartea „Fitoterapie Modernă și Tradițională”, academicianul Ovidiu Bojor în colaborare cu Octavian Popescu, prezintă pe scurt calitățile terapeutice ale acestei plantei. Autorii susțin că Aloe vera conține toate vitaminele de care corpul uman are nevoie într-o zi, fiind de asemenea considerată singura plantă care conține și vitamina B12.

În compoziția gelului de Aloe vera se găsesc 20 din cei 22 de aminoacizi esențiali, din care 7 nu pot fi sintetizați de organism, ci trebuie luați din surse externe corpului, precum și 20 de minerale (calciu, fosfor, potasiu, cupru, fier, zinc, magneziu, clor, sodiu).

5 proprietăți importante ale preparatelor din Aloe vera

1. Compușii bioactivi pe care îi conține au capacitatea de a penetra până la al 7-lea strat al pielii, adică de la epidermă până la os (comparativ cu apa, care pătrunde doar până la al 2-lea nivel), având astfel o acțiune terapeutică profundă.

2. Acționează împotriva unui spectru larg de patogeni dăunători, datorită proprietăților antivirale, antibacteriene, antiparazitare și imunostimulatoare.

3. Stimulează regenerarea celulelor, tonifică și redă echilibrul funcției acestora.

4. Exercită efecte sedative, prin care induce o stare de calm și relaxare a corpului.

5. Ajută la detoxifierea corpului, ca urmare a efectului de reglare a metabolismului.

Grație acestor proprietăți valoroase, Aloe vera este întrebuințată în fitoterapie într-o sumedenie de boli și afecțiuni, de la cele digestive, gastrointestinale și hepato-biliare, până la cele respiratorii, imunitare, metabolice și dermatologice.

Aloe vera stimulează digestia și circulația sângelui, are acțiune antialergică, anti-reumatismală, este utilă în astm și bronșită, diabet zaharat, hepatite (inclusiv B și C), afecțiuni ale pielii (dezinfectant și cicatrizant).

 

 

Sursă: Ovidiu Bojor, Octavian Popescu, Aloe, Medicamente miraculoase obținute din plante, Fitoterapie Tradițională și Modernă, Editura Fiat Lux, București, pp. 69-70

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. nu e singura planta, mai este cel putin si spirulina care contine B12.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.