TONIC pentru PĂR din ROZMARIN, cu efecte bune și pentru DURERILE articulare

Rozmarinul este renumit pentru efectele sale benefice la nivel mentalPe lângă faptul că îmbunătățește memoria, atenția, concentrarea și funcțiile cognitive, rozmarinul stimulează circulația la nivelul scalpului, întărește firul de păr și favorizează creșterea părului.

Oțetul infuzat cu rozmarin este o soluție simplă și eficientă pentru tonifierea părului și păstrarea culorii naturale. Datorită concentrației de antioxidanți, rozmarinul inhibă albirea prematură a părului.

Tonic de Rozmarin

Tonic capilar din rozmarin – rețetă

Ingrediente

• 25 g de rozmarin proaspăt mărunțit
• 1 litru de oțet de mere sau alb

Preparare

Spălați rozmarinul și tocați-l mărunt. Se găsește proaspăt în marile supermarketuri, la tăviță de 30 g, sau la ghiveci. Merită chiar să cumpărați un ghiveci și să-l țineți în casă pentru aromatizarea mâncărurilor și băuturilor.

Din rozmarin putem prepara și alte produse medicinale, precum ceai, oțet, tinctură sau vin medicinal.

Puneți rozmarinul mărunțit într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă de sticlă. Turnați peste el oțetul și puneți capacul. Agitați sticla pentru a amesteca bine plantele cu lichidul.

Lăsați rozmarinul la macerat 2 săptămâni. Nu uitați să agitați zilnic conținutul. După cele 2 săptămâni puteți folosi tonicul. Nu este nevoie să aruncați crenguțele de rozmarin. Strecurați doar cât vă trebuie la o spălare, apoi completați din nou cu oțet.

Mod de utilizare

Puneți ½ cană de oțet infuzat cu rozmarin într-un pahar. Adăugați o cantitate egală de apă și amestecați.

Folosiți această soluție după șamponare. Frecați părul, și la final clătiți cu apă.

Această soluție poate fi folosită și pentru frecții în caz de dureri, întineri sau oboseală musculară, precum și în dureri articulare. Rozmarinul și oțetul au proprietăți antiinflamatoare analgezice și stimulente asupra circulației sangvine.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Joy Bilee Farm, Rosemary for Remembrance, The Benefits of Fresh Rosemary and Rosemary Essential Oils: https://joybileefarm.com/rosemary-benefits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.