Insecticid natural din usturoi pentru plantele din grădină sau de pe balcon

Este foarte important să știți această rețetă de insecticid natural din usturoi pentru a o prepara și folosi la nevoie. Usturoiul este unul din cele mai eficiente ingrediente împotriva insectelor dăunătoare.

Așa cum oamenilor nu le place respirația neplăcută care persistă în urma consumului de usturoi, așa și insectele fug de mirosul înțepător al acestei plante.

Insecticid natural din usturoi

Insecticid natural din usturoi: Freepik

Cățeii de usturoi conțin un aminoacid care se transformă în alicină atunci când aceștia sunt zdrobiți, tocați sau mestecați.

Aplicarea soluțiilor cu usturoi pe frunzele plantelor este o metodă eficientă de a ține dăunătorii departe.

Citește și – Insecticide naturale, ușor de preparat în casă

Insecticid natural din usturoi – rețetă

Ingrediente

Pentru a obține 1 litru de soluție de usturoi aveți nevoie de:

  • 5-6 căței de usturoi
  • 500 ml de apă
  • 500 ml de spirt sau alcool de 60 de grade
  • 1 linguriță de săpun lichid de vase (sau săpun de casă dat pe răzătoarea mică)

Mod de preparare

Curățați cățeii de usturoi de coajă și tocați-i mărunt sau dați-i prin zdrobitorul de usturoi. Puneți-i într-un borcan de sticlă. Turnați peste ei alcoolul și amestecați bine.

Închideți borcanul și lăsați usturoiul la macerat o zi, amestecând din când în când. Alcoolul va ajuta la extragerea principiilor active din usturoi.

A doua zi, deschideți borcanul și strecurați tinctura obținută într-un alt borcan. Adăugați apa și săpunul și amestecați bine. Săpunul trebuie să se dizolve complet. Acesta are un rol important, anume ajută soluția să adere mai bine pe plantă.

Turnați soluția într-o sticlă tip spray. Puteți folosi insecticidul imediat. Dacă vă rămâne, puteți păstra sticla într-un loc întunecos și răcoros. Rezistă câteva luni.

Citește și – 9 tratamente naturale împotriva afidelor

Cum se folosește insecticidul din usturoi 

Pulverizați insecticidul cu usturoi direct pe plante – pe frunze, pe tulpini sau pe ramuri. Se folosește odată la 3-4 zile, de 3-4 ori.

Nu afectează plantele. Este însă indicat să evitați contactul cu ochii sau mucoasele pentru a nu suferi iritații nedorite.

Puteți folosi acest insecticid pentru plantele din grădină sau din balcon. Respinge în mod special insectele fitofage, adică acele insecte care mănâncă frunzele plantelor.

Poate fi folosit împotriva:

  • melcilor
  • furnicilor
  • viermilor
  • țânțarilor
  • gândacilor

Usturoiul este un respingător atât de puternic încât poate preveni inclusiv atacul căpușelor la oameni.

Un studiu realizat de Universitatea Lund din Suedia a arătat că persoanele cu o expunere mare la căpușe care au consumat usturoi au avut mai puține mușcături de căpușe.

Citește și – Pelinul – un insecticid natural eficient (cum să îl prepari)

Surse articol:

1. Dean Michael Patterson, Garlic to Water Ratio for Bug Repellent, SF Gate: https://homeguides.sfgate.com/garlic-water-ratio-bug-repellent-88909.html
2. Louise Stjernberg, Johan Berglund, Garlic as an Insect Repellent, JAMA The Journal of the American Medical Association 284(7):831 · September 2000, DOI: 10.1001/jama.284.7.831: https://www.researchgate.net/publication/12382914_Garlic_as_an_Insect_Repellent
3. Wellness Trends, Garlic alcohol: here’s how to make a natural insecticide: https://wellness-trends.com/garlic-alcohol-heres-how-make-natural-insecticide/health/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.