Ce alimente să eviți când iei ANTIBIOTICE

Puține persoane se gândesc să întrebe medicul sau farmacistul ce au voie să mănânce și ce nu pe durata unui tratament medicamentos. Unele alimente care pot potența, sau din contră, pot reduce eficacitatea unui medicament.

Un aliment poate interacționa cu un medicament în trei moduri diferite:

– poate bloca absorbția completă a medicamentului
– poate încetini rata la care corpul absoarbe medicamentul
– poate interacționa cu felul în care corpul metabolizează medicamentul

Alimente Care Interacționează cu Antibioticele

Alimente Care Interacționează cu Antibioticele

În cazul unui tratament cu antibiotice este extrem de important să știm ce alimente reduc eficacitatea medicamentelor, mai ales dacă este vorba despre o infecție severă.

Alimentele acide

Fructele citrice și sucurile din citrice, băuturile carbogazoase, sosurile de roșii, ketchup-ul, produsele și ciocolata sunt doar câteva exemple de alimente cu un nivel ridicat de aciditate care pot interacționa cu antibioticele.

Pe durata unui tratament antibiotic este interzis consumul de grepfrut și mai ales sucul de grepfrut. Acest fruct interacționează cu foarte multe medicamente (peste 200): pentru hipertensiune arterială, afecțiuni cardiovasculare, accident vascular cerebral, probleme cu ritmul cardiac, anxietate și depresie, alergii, epilepsie, cancer, colesterol mare, dureri, infecții, disfuncții erectile, prostată mărită sau tuse.

Lactatele

Cu excepția iaurtului, toate produsele lactate pot bloca absorbția medicamentelor. Calciul alterează capacitatea corpului de a absorbi chinolonele, un tip de antibiotice sintetice folosite pentru tratarea bolilor cauzate de infecțiile bacteriene.

Recomandarea este să consumați alimentele bogate în calciu sau fier (sau suplimente) cu cel puțin 3 ore înainte de a lua antibiotice.

Iaurtul este singurul produs pe bază de lapte care este chiar indicat în timpul unui tratament cu antibiotice. Iaurtul conține probiotice (bacterii sănătoase) care ajută la refacerea florei intestinale. perturbate de administrarea de antibiotice.

Alimentele bogate în fibre

Cerealele integrale, fasole, lintea, zmeura și alte fructe și leguminoase sunt exemple de alimente bogate în fibre care încetinesc rata la care stomacul se golește. Fibrele sunt indicate în curele de slăbire deoarece dau sațietate și reduc senzația de foame, însă atunci când luăm antibiotice, ele pot reduce rata de absorbție a medicamentelor în fluxul de sânge.

Și alcoolul trebuie evitat pe perioada unui tratament cu antibiotice. Deși nu diminuează efectul pastilelor, alcoolul poate produce efecte secundare precum stomac deranjat, amețeală sau somnolență. Evitați de asemenea dulciurile (mai ales cele bogate în zahăr alb rafinat).

Sursă: http://www.livestrong.com/article/455557-foods-to-avoid-when-taking-antibiotics/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.