Cum să adormi într-un minut, făcând acest exercițiu simplu de respirație

Tulburările de somn au de de regulă un caracter trecător, întrucât sunt cauzate de stres și de alți factori externi. Însă incapacitatea de a adormi și lipsa somnului de noapte poate afecta simțitor calitatea vieții și activitățile zilnice, având un impact negativ asupra energiei, echilibrului emoțional și a sănătății.

Cum să Adormi Într-un Minut

Cum să Adormi Într-un Minut

Metoda 4-7-8

Cei care se confruntă cu dificultatea de a adormi, pot încerca metoda 4-7-8, un exercițiu de respirație simplu, care dă rezultate imediate. Această metodă a fost dezvoltată de dr. Andrew Well, unul din cei mai bine vânduți autori de medicină holistică din America.

Tot ce trebuie să faceți este să vă pregătiți de culcare, să vă întindeți în pat, și să faceți acest exercițiu de respirație:

1. Expirați pe gură
2. Inspirați adânc pe nas 4 secunde
3. Țineți-vă respirația 7 secunde
4. Expirați pe gură 8 secunde

Atunci când suntem stresați, agitați, neliniștiți sau anxioși, adrenalina din sânge crește, inima bate repede, iar respirația devine mult mai scurtă și superficială.

Acest exercițiu de respirație acționează ca un drog, sau ca un somnifer natural. Atunci când ne ținem respirația preț de câteva secunde, iar apoi expirăm încet, corpul nostru se calmează aproape instant: ritmul inimii încetinește, crește oxigenul din fluxul de sânge, mintea devine mai tăcută, sistemul nervos central se calmează, și întregul corp se relaxează.

Cei care au făcut acest exercițiu spun că au adormit în mai puțin de un minut, și că este o metodă care chiar funcționează pentru alungarea insomniei sau stării de agitație.

Această metodă poate fi încercată nu numai noaptea, ci și în timpul zilei, ori de câte ori vrem să adormim, sau suntem prea stresați pentru a face față unei situații importante.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. bun de adormit repede!!!!!!!

  2. Ce bine ar fii daca ar avea efect,am sa incerc

  3. am sa incerc. nu prea cred….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.