Cel Mai Bun Deodorant Natural – Rețetă la Domiciliu

Probabil ați auzit foarte multe persoane care spun că se tem să folosească deodorante, din cauza aluminiului pe care acestea le conțin. Pe lângă aluminiu, antiperspirantele din comerț conțin și alte chimicale dăunătoare: triclosan, parabieni sau dioxid de siliciu. Odată aplicate pe piele, aceste ingrediente pătrund în corpurile noastre și produc toxicitate.

Rețetă Deodorant Din Ulei de Nucă de Cocos
Rețetă Deodorant Din Ulei de Nucă de Cocos

Rețetă Deodorant Din Ulei de Nucă de Cocos

Uleiul de nucă de cocos este un ingredient natural surprinzător de eficient în combaterea transpirației, prin capacitatea de a absoarbe mirosul. În plus, uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Cei care l-au folosit au rămas uimiți de cât de puternic este în combaterea mirosului de transpirație, chiar și în cele mai fierbinți zile de vară. Acest deodorant rezistă 8 ore lucrătoare în timpul verii, și chiar mai mult.

INGREDIENTE

 1 pahar de bicarbonat de sodiu
 1 pahar de amidon de porumb
 1 pahar de ulei de nucă de cocos

PREPARARE

Amestecați toate ingredientele într-un bol cu ajutorul unui mixer până când obțineți o textură asemănătoare cu a unui deodorant normal. Curățați un recipient de deodorant vechi și spălați-l sub un jet de apă. Transferați pasta obținută în acest recipient pentru o utilizare mai practică, sau păstrați-l pur și simplu într-un borcan și aplicați-l pe zona axilelor (pielea curată) cu vârful degetelor. Ingredientele pot fi folosite în cantități mai mici.

Deodorantul se păstrează în frigider sau la loc răcoros, deoarece la temperaturi mari, uleiul de cocos se poate topi. Dacă simțiți că arde puțin la aplicare, utilizați mai puțin bicarbonat de sodiu la următoarea preparare a rețetei. Cu toate acestea, cu cât mai densă este consistența, cu atât mai mic e riscul ca uleiul de cocos să se topească. În acest scop, folosiți mai mult bicarbonat și amidon.

Adăugați și uleiuri esențiale pentru parfum

Dacă doriți ca deodorantul să aibă și un parfum deosebit, puteți adăuga la rețetă și câteva picături (15-20) de uleiuri esențiale: de lămâie, de grepfrut, de portocale, de iasomie, trandafir, lavandă, mentă, vanilie, scorțișoară, cuișoare, ghimbir, arbore de ceai, etc.

Deodorantele naturale pe care le putem prepara în casă sunt mai puțin periculoase. Deși ingredientele pentru prepararea lor ne pot costa mai mult la început, deodorantele naturale rezistă pe o perioadă mai lungă de timp, și din acest punct de vedere sunt mult mai economice.

Uleiul de nucă de cocos se poate găsi la magazinele naturiste, sub formă lichidă sau solidă. Cel solid se poate utiliza ca atare, aplicându-l direct pe piele.

Deodorantele naturale au un avantaj foarte important. Pe lângă faptul că sunt 100% naturale și sigure, acestea nu pătează hainele și nu irită irita pielea sensibilă de la subsuoară. Din contră, uleiul de nucă de cocos hrănește, hidratează și catifelează pielea. Acest ingredient a fost utilizat din timpuri străvechi în regiunile tropicale pentru protejarea pielii de razele soarelui puternice.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Usturoiu’.i cel mai bun 😉

  2. Usturoiu’ ţine duşmanii…şi prietenii la distanţă, şi îţi dă libertatea să faci ce vrei 😀

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]