Ovidiu Bojor – sfaturi pentru sănătate și prelungirea vieții

Ovidiu Bojor este considerat „patriarhul” fitoterapiei române, fiind de altfel fondatorul fitoterapiei moderne din România. Numele său are un răsunet important în mediile științifice naționale și internaționale. 

Doctor în farmacie, membru al Academiei de Științe Medicale, autor de cărți și om de știință devotat în totalitate muncii sale, Ovidiu Bojor a dedicat zeci de ani cercetării plantelor medicinale din România și din alte țări, fiind un bun cunoscător al mai multor sisteme de medicină tradițională.

Sfaturi ovidiu bojor

În cartea sa, „Pledoarie pentru Viață”, dr. Ovidiu Bojor vorbește despre celula vegetală care se află la baza vieții, și despre modul în care, în medicina chineză și indiană tradițională, alimentele sunt considerate și folosite ca medicamente.

Aceste sisteme de medicină ne oferă sfaturi prețioase legate de menținerea și prelungirea sănătății și a vieții printr-o alimentație echilibrată.

Academicianul prezintă principalele grupe de plante, fructe, semințe și legume, făcând un portret științific al lor.

O altă carte valoroasă scrisă de doctorul în farmacie Ovidiu Bojor este „Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z”.

Această lucrare prezintă descrierea, compoziția, acțiunea farmacologică, recomandările terapeutice, modul de administrare și contraindicațiile a 150 de plante medicinale și aromatice.

Autorul prezintă afecțiunile care pot fi tratate cu ajutorul acestor plante sau prevenite, precum și plantele care sunt nocive și nu trebuie folosite în scop medicinal.

Academicianul ne oferă și un mod simplu de a identifica plantele medicinale din natură, astfel încât și cei neexperimentați să le poată recunoaște singuri.

Această carte este bazată pe studii fitochimice complexe, în care sunt luate în considerare și toxicologia, precum și contraindicațiile, astfel încât utilizatorul să fie ferit de orice primejdie.

Alte cărți de Ovidiu Bojor pe care le puteți cumpăra și folosi la nevoie, sau oferi în dar, sunt:

• Sănătate prin semințe, legume și fructe
• Plante și miresme biblice
• Compendiu de terapie naturală
• Afecțiunile aparatului respirator
• Fitoterapie tradițională și modernă
• Ghidul Plantelor medicinale de la A la Z

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’8886, 7879, 7886, 7884′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.