Oamenii de știință avertizează: NU mai purtați telefonul în buzunare sau în sutien!

Foarte multe persoane obișnuiesc să poarte telefonul mobil în buzunar, iar unele femei îl țin chiar în sutien, lipit de piele.

Oamenii de știință atrag atenția că acesta este unul din cele mai periculoase obiceiuriPurtarea telefonului mobil aproape de corp sau chiar pe corp crește riscul de radiații.

Nu mai tineti mobilul in buzunar sau in sutien

Un studiu recent a arătat că la bărbați, mobilele purtate în proximitatea testiculelor (în buzunarele din față) afectează celulele de spermă. Acest lucru poate duce la infertilitate și un risc crescut de defecte de naștere la copii.

Cancerul testicular este mai frecvent în cazul testiculelor cu cea mai mare proximitate de locul în care sunt ținute telefoanele mobile. La femei, purtarea mobilului în sutien a fost asociat cu dezvoltarea cancerului la sân.

____________________________________

Ashok Agarwal, director al Centrului de Medicină Reproductivă de la Clinica Cleveland este de părere că aceste dispozitive sunt folosite deoarece oamenii le consideră foarte sigure, însă ele pot cauza efecte negative din cauza amplasării lor în proximitatea corpului.

Companiile care produc telefoane mobile nu informează suficient de bine, de clar și de mult publicul larg cu privire la pericolul radiațiilor cauzate de mobile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat telefoanele mobile (și alte dispozitive fără fir care folosesc microundele pentru a comunica) ca parte din grupul de risc 2B, cu potențial cancerigen pentru oameni.

Numeroși experți consideră că dovezile sunt deja suficient de puternice pentru a cataloga telefoanele mobile cauzatoare de cancer.

Însă așa cum se întâmplă în industria tutunului și a azbestului, companiile de telefoane fără fir desfășoară campanii puternice pentru a împiedica clasificarea telefoanelor mobile ca fiind cancerigene.

Efectele telefoanelor mobile

O grămadă de studii au confirmat că radiațiile de comunicații neionizate de microunde și radiofrecvență au același efect asupra sănătății umane ca și radiațiile undelor gama-ionizante a reacțiilor nucleare.

Adulții care au folosit telefoanele mobile timp de cel puțin 10 ani au prezentat un risc crescut de cancer cerebral, cancer al glandei salivare și un cancer ocular rar, pe partea capului unde a fost ținut predominant mobilul.

Există tot mai multe dovezi care arată că expunerea corpului prelungită la radiațiile telefoanelor mobile poate duce la cancer de sân și alte tipuri de cancer, la vârste mai mici decât în mod obișnuit.

Rata apariției cancerului la sân este mult mai mare la femeile care poartă telefonul mobil în sutien, mai ales la cele tinere. Cercetătorii spun că în absența unei predispoziții genetice sau a unui istoric familial, cancerul mamar la femeile sub 40 de ani este neobișnuit.

Cercetătorii au descoperit că patru femei cu vârsta cuprinsă între 21 și 39 de ani, care au dezvoltat cancer mamar invaziv multi-focal, purtau regulat smart-phone-ul direct la sân, în sutien, timp de 10 ore pe zi, câțiva ani la rând.

Femeile au dezvoltat tumori multiple sub zona în care era ținut telefonul. Nu aveau istoric familial, nici alt risc de cancer mamar. În toate cazurile, tumorile aveau forme și structuri aproape identice.

Dr. John West, chirurg mamar, spune că sânii tineri, aflați în evoluție, sunt mai sensibili la schimbările care pot duce la cancer. Și bărbații care portă telefonul mobil în buzunarul de la cămașă au risc de cancer mamar.

____________________________________

Un studiu a arătat că expunerea sângelui uman la radiațiile telefonului mobil o creștere de 300% a daunelor genetice sub formă de micronuclei.

Aceste rezultate indică o amenințare mai mare decât expunerea la fumat și azbest. Dezvoltarea de micronuclei este o afecțiune pre-canceroasă, care se poate transforma rapid în cancer.

____________________________________

Stan Glantz, profesor de medicină la Universitatea din California și director la Center for Tobacco Research and Education, a comparat situația actuală a telefoanelor mobile cu situația tutunului din anul 1950.

Deși existau suficiente dovezi care să îngrijoreze cu privire la utilizarea țigărilor, ele nu au fost bătute în cuie.

„Companiile de telefonie mobilă au învățat de la companiile de țigări cum să conteste știința, și asta fac momentan”.

OMS a sponsorizat studiul Interphone. Primul studiu a fost întârziat 4 ani. În loc să se prezinte dovezile negative cu privire la utilizarea telefoanelor mobile, înainte ca studiul să fie finalizat, a apărut un raport în care se spunea că nu a fost găsită nici o dovadă cu privire la pericolele telefoanelor mobile.

Rezultatele au contrazis dovezile studiului la fel ca și opiniile oamenilor de știință. Observatorii susțin că independența studiului a fost compromisă de producătorii de telefoane mobile care au ajutat la finanțarea proiectului cu aproximativ 5,5 milioane de euro.

În realitate, Studiul Interphone a descoperit că utilizarea telefonul mobil pe termen lung crește riscul de gliom (tumoare cerebrală) cu 40%.

Un studiu realizat de cercetătorii israelieni a descoperit că utilizatorii înrăiți de telefoane mobile sunt cu 50% mai predispuși la tumori ale glandei salivare parotide.

Două studii au raportat un risc de 3,9 mai mare de neurom acustic (o tumoare a nervului dintre ureche și creier) la persoanele care au utilizat telefonul mobil timp de 10 ani.

____________________________________

5 MĂSURI PENTRU O UTILIZARE MAI SIGURĂ A TELEFONULUI MOBIL

Environmental Working Group (EWG) a adaptat 5 măsuri pentru o utilizare mai sigură a telefonului mobil.

EWG este o organizație non-profit, un grup activist din Statele Unite ale Americii specializat în cercetare și apărare în domenii precum subvențiile agricole, terenuri publice și răspunderea corporativă.

1. Evitați cât mai mult să țineți telefonul la ureche în timpul unei convorbiri și folosiți în schimb un set de căști sau un difuzor.

2. Păstrați telefonul cât mai departe de corp.

3. Vorbiți mai puțin și scrieți mai multe mesaje în schimb.

4. Sunați pe cineva doar când semnalul este puternic.

5. Nu păstrați telefonul în buzunar sau sub pernă.

Cel mai important sfat cu privire la telefoanele mobile este așadar acesta: cu cât mai departe de corp ținem telefonul sau vorbim la telefon, cu atât mai bine. Niciodată nu trebuie să dormim cu telefonul deschis sau aproape de cap. 

Dacă telefonul este periculos pentru un adult, cu atât mai mult pentru un copil. Dr. Davis spune că craniile lor sunt mai subțiri și creierele lor sunt încă în creștere. Ele nu pot bloca radiațiile telefonului mobil.

Copiii trebuie învățați să scrie mesaje, să folosească funcția de speaker sau să poarte căști – orice îi poate ajuta să țină mobilul departe de ureche și de cap.

Dr. Davis oferă mai multe informații și rezultate ale unor studii în această conferință:

Surse:

1. The Truth About Cancer, Why You Need to Stop Carrying Your Mobile Phone in Your Pocket or Bra: https://thetruthaboutcancer.com/mobile-phone-radiation/

2. CBC News, Cell phones & cancer: 8 dumb ways to boost possible risk: https://www.cbsnews.com/pictures/cell-phones-cancer-8-dumb-ways-to-boost-possible-risk

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.